Två händer håller valkuvert mellan sig, under dem finns en valurna som det står Svenska kyrkan på.
Foto: Magnus Aronson, Ikon

Kyrkoval 2021

19 september 2021 är det kyrkoval. Då har du som är 16 år och äldre samt är medlem i Svenska kyrkan möjlighet att påverka hur Svenska kyrkan ska styras. Ta chansen och använd din rösträtt. Vad vill du att Svenska kyrkan ska göra?

Rösträkningen börjar direkt efter att vallokalerna har stängt klockan 20, den 19 september 2021. Efterhand kommer de preliminära röstresultaten att rapporteras in under kvällen/natten på valdagen.

Här kan du följa det preliminära resultatet.

Du som medlem i Svenska kyrkan kan vara med och påverka på tre olika nivåer, lokalt, regionalt och nationellt. Detta gör du genom att avlägga din röst i kyrkovalet. Vill du göra ännu mer så kan du ställa upp som kandidat själv.

Kyrkovalet 2021

Rösta i kyrkovalet 2021