Foto: Magnus Aronson/Ikon

Konfirmandgrupper 2022-2023

Här hittar du konfirmandgrupper för 2022-2023. Du kan klicka på grupperna för att se mer information. När du klickar på grupperna kommer du till en sida som heter "hitta konfirmation". Där finns mer information om varje grupp.

Anmälan öppnar 16 maj klockan 9:00.

En tjej ligger bland madrasser och täcken på golvet och håller i några papper. Det är läger.

Anmälan till konfirmation

Här kan du anmäla dig till konfirmationsgrupperna 2022-2023. Anmälningarna hanteras enligt principen först till kvarn så anmäl dig gärna tidigt då vissa grupper är mycket populära. Välkommen med din anmälan.

En kvinna håller upp ett pärlarmband med pärlor i olika färger nära kameran. Hennes ansikte syns svagt i bakgrunden.

1. Konfirmand i S:ta Anna

Du har bara ett liv – spelar det någon roll hur du lever det? Med lek, samtal, skratt och allvar utforskar vi livet och kristen tro. Vi tar då hjälp av livets pärlor, ett armband där varje pärla har ett namn och en betydelse.

Två unga tjejer i konfirmationskåpor är i fokus under en konfirmationsgudstjänst i en ljus kyrka. I förgrunden ses suddiga gestalter av fler konfirmander.

2. DGH 23

Konfagruppen DGH 23 kommer bland annat åka till Arild under höstlovet och uppleva tumlare på nära håll. Tycker du det är roligt med nya utmaningar, att fundera över livets svåra frågor och förhoppningsvis få vänner för livet? Då är DGH 23 konfagruppen för dig.

3. Regnbågsgruppen

En samtalsgrupp med möjlighet till konfirmation för dig som är hbtqi-person eller allierad i åldern 14-19 år. Välkommen även du som redan är konfirmerad. Tillsammans pratar vi i trygga rum om frågor som berör oss på ytan så väl som på djupet, stort och smått. Vi får möjlighet att diskutera sådant som det kanske inte annars finns tid för – kärlek, vänskap, döden, tro och meningen med livet. Du kan komma och vara precis som du är. Under året åker vi på två korta läger tillsammans. Självklart jobbar vi för att få det så tryggt som möjligt för dig, så att du kan vara dig själv.

EN närbild på benen på ungdomar som sitter ner. En del har bara fötter, andra små strumpor. De sitter tätt på ett plankgolv.

4. XPloring Deluxe Rydebäck - höst och vår 2022-2023

Genom olika aktiviteter som drama, skapande, musik, bak, samtal, upplevelseutflykter och läger kommer du tillsammans med andra i gruppen få möjlighet att fundera kring den kristna tron och dina frågor om livet och Gud.

5. XPloring Classic Bårslöv - höstterminen 2022

6. XPloring Classic Glumslöv - vårterminen 2023

7. XPloring Intense Bårslöv påsklovet 2023

För dig som vill vara i en liten grupp och inte vill åka på läger. Vi träffas under hela påsklovet och fördjupar oss i påskens budskap. Möjlighet att anmäla sig ända fram till en vecka innan vi börjar, i mån av plats.

Närbild på ung kille i blå t-shirt. Han ligger på gräset på en filt och gör tumme upp med båda händerna.

8. Sommarkonfirmand i S:ta Anna

Du har bara ett liv – spelar det någon roll hur du lever det? Vi delar livets stora frågor med hjälp av livets pärlor, ett armband där varje pärla har ett namn och en betydelse. Sommar-konfirmand i S:ta Anna är ett lugnare alternativ med dagträffar utan övernattningar.

Fem ungdomar sitter på en klippa nere vid vattnet och skriver på varsitt papper. Sommar.

9. Sommarkonfirmand i Arild - fulltecknad

Gillar du att vara på ett längre läger är detta ett alternativ för dig. Här får du möta livets stora frågor med hjälp av livets pärlor, ett armband där varje pärla har ett namn och en betydelse. Gruppen är fulltecknad. Nya sökanden ställs i kö.

Lek på en grön gräsmatta med träd i bakgrunden.  Man ser åtta ungdomar och anar ännu fler. Att står på ett ben med armarna under det ben som är lyft.

10. Sommargrupp på Elineberg

Tre roliga sommarlovsveckor, varav fem dagar på läger. Genom olika uttryckssätt kommer vi in på vad kristen tro är för dig och vad som är viktigt i livet. Vi blandar upplevelser, utmaningar, skapande, samtal, lek, drama och musik. Vi tar också hjälp av livets pärlor, ett armband där varje pärla har ett tema. Vi har också tre förträffar på våren 2023.

11. XPloring Berlin - fulltecknad

Vill du att din konfirmandtid ska bli en inre andlig resa, tillsammans med an-dra? Där du själv tar ett stort ansvar? Då är denna konfirmationsform något för dig. Vi kommer att åka till Berlin. Där kommer vi att diskutera Gud, meningen med livet, kärlek, förlåtelse, ni vet; livets stora frågor.

12. Sommarkonfirmander i S:t Olof - FULLTECKNAD

Gruppen är fulltecknad, men det går bra att anmäla sig till grupp 2. DGH 23, som har ett liknande upplägg. Dessutom får man i gruppen DGH 23 åka på tumlarsafari i Arild samt besöka Tropikariet i Helsingborg.

En grupp ungdomar sitter på golvet.

13. Helggrupp i Raus församling

Den här gruppen träffas en helg per månad, lördag och söndag (utan övernattning) Tillsammans funderar vi på kristen tro, livet och Gud genom olika kreativa uttryckssätt. Vi formar gruppen utifrån vad gruppen kan och vill.

Konfirmanderna knäfaller framme vid altaret.

Konfirmandgrupper för vuxna

Det är aldrig för sent att konfirmeras. För dig som vill bekräfta din tro, men som inte blev konfirmerad som tonåring.