Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon:+46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Julmarknad och insamling

Snart står julen för dörren, och samtidigt som vi gläder oss inför det med förberedelser och längtan, vill vi uppmärksamma och sätta fokus på vårt diakonala arbete och Act Svenska kyrkans insamling för internationellt arbete. Här hittar du tillfällen där du kan vara med och bidra.

Julmarknad i S:ta Anna kyrka

23 november kl. 10:00-13:00
Johan Banérs gata 65, Helsingborg

Gran med lotter, lotterier, försäljning av hembakat, loppis och servering. Klockan 11.15 får du lyssna till stråkelever från Svenska kyrkans musikundervisning.
Insamling till Act Svenska kyrkans julkampanj.

Julstuga i Raus församlingsgård, Råå

24 november kl. 13:00
Kielergatan 25, Helsingborg

Vi bjuder in till ljus, värme och gemenskap under julskyltningssöndagen på Råå. Kaffeservering, pysselhörna för barnen, julmusik och julkrubbans stall finns på plats där barn kan få klä ut sig till Josef, Maria, herde och ängel. Klockan 17.00 blir det ”Skylt-gospel” med Råå Gospel under ledning av John Perry. Insamling till ACT Svenska kyrkans julkampanj.

Julmarknad på Södergatan 29

1 december kl. 10:00-14:00
Södergatan 39, Helsingborg

Vi startar med en mässa i Gustav Adolfs kyrka klockan 10 och fortsätter sedan gemenskapen på vår julmarknad från ca 11.15 med lotterier, kaffeservering, loppis, kakbod, julkransar, julkorgar, chokladtombola, laxtombola, julpyssel för barn, julmusik och gemenskap! Insamling till diakonin i Gustav Adolfs församling.

Adventsfest i Den Gode Herdens kyrka

8 december kl. 10:00-13:30
Blåkullagatan 7, Helsingborg

Vi startar julfesten med gudstjänst, och sen blir det marknad med leksaksauktion, brödauktion, lotterier, musik och fika.
Hemvärnets veteraner spelar kl. 12:00-13:00
Insamling till ACT Svenska kyrkans julkampanj.

Julmys i Maria församlingshem

14 december kl. 14:00-16:00
Södra Storgatan 20, Helsingborg

Välkommen på mys i advent. Vi lyssnar till den maratonlöpande läkaren Håkan Johnsson som springer för livet, men inte sitt eget. Servering.

Vi kommer också ha insamling vid fler tillfällen under julen, bland annat vid glöggservering under Levande julkrubba utanför Mariakyrkan den 1 advent och vid adventskaffet i samband med Gospelkonsert i S:ta Anna kyrka den 7 december. Det finns alla tillfällen att vara med och ge.