Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg Webbplats

Internationellt arbete

Svenska kyrkan Helsingborg engagerar sig i flera internationella projekt. Vi är en del i den världsvida kyrkan och delar ansvar för människor som behöver hjälp.

Enligt Gudrun Erlanson, kyrkoherde i Svenska kyrkan Helsingborg, är det viktigt att satsa på det internationella arbetet.
- Vi är en liten del av en världsvid kyrka där vi har ett ansvar att dela bördorna. Vi som har det så gott ställt måste se dem som behöver vår hjälp, säger hon.

Det finns tre projekt som sträcker sig över flera år. Dessa kan du läsa mer om här nedan.

Förutom att stödja Mentormammor, Hutano och yrkesskolan i Palestina avsätter Svenska kyrkan Helsingborg en halv miljon kronor varje år åt ett antal projekt som man väljer att satsa på just det året. I november 2016 bestämde kyrkorådet vilka projekt som skulle tilldelas pengar för 2016. Det är fem projekt som får 100 000 kronor vardera.

Lunds stifts vänstift Lui i Sydsudan är ett av projekten och de fick samma summa även år 2015.
 - Världens yngsta nation plågas av fattigdom, flykt och svält och religiösa motsättningar. Vi stöttar arbetet som både handlar om långsiktighet och akut hjälp i nöd, säger Gudrun Erlanson, kyrkoherde.

- Människorna i Sydsudan befinner sig i en fullkomlig katastrof och det är en katastrof som har hamnat i medieskugga, säger Tomas Andersson, ekonomichef i Svenska kyrkan Helsingborg och engagerad i det internationella arbetet.

Också Ethiopian Graduate School of Theology i Addis Abeba i Etiopien får 100 000 kronor till akademisk teologisk utbildning för kvinnor. De övriga tre projekten som får pengar finns inom Svenska kyrkans internationella projektkatalog och du hittar information om dessa nedan:

Kunskap bidrar till trygghet och försörjning P27 (Centralamerika).

Stöd varje flickas rätt till sin egen kropp P190 (Tanzania).

Stöd romer som lever i utsatthet P220 (Rumänien).