Gudstjänster och andakter från Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg filmar en del av de gudstjänster vi firar i våra kyrkor. Dessa gudstjänster läggs ut på denna sida tillsammans med andakter och predikningar som också har filmats.

Pingstdagen 2020

Andakt från Råå-dalen vid Raus kyrka med präst Astrid Itzigehl, diakon Lis Hamark, musiker Åsa Arvidsson. Film och klippning av Lennart Hamark.

Musikandakt Den Gode Herdens kyrka

Med präst Anna Eklund och musiker Marianne Ivarsson, maj 2020.

Kristi himmelsfärd

Dialogandakt med kyrkoherde Kristian Lillö, HR-konsult Andrea Arcos Olsson och musiker Eva Holmgren samt Saga Holmgren och Arvid Pernrup.

Andakt femte söndagen i påsktiden

Präst Sophie Lovén

Andakt fjärde söndagen i påsktiden 3/5, Elinebergskyrkan, Helsingborg

Tema: Vägen till livet. Präst: Lennart Hamark, musiker Åsa Arvidsson.

Musikandakt söndag 26 april, S:ta Maria kyrka Helsingborg

”Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst..” Detta välkända citat står i centrum i dagens andakt. Jessica Menzinsky talar om Kärlekens lov, John Perry och Josefine Åkerberg spelar på saxofon respektive piano.

Andakt söndagen 19 april, från slottshagsparken i Helsingborg

Tema: Påskens vittnen. Det här med att tvivla, tro och vilja ha bevis. Möt Kristian Lillö, kyrkoherde i Svenska kyrkan Helsingborg och Elin Ax, jurist i Svenska kyrkan Helsingborg, i en dialog kring söndagens text. Medverkar gör också John Perry på saxofon.

Andakt annandag påsk 13/4 från Allhelgonakyrkan

Präst: Lennart Hamark, musiker: Josefin Åkerberg

Musikandakt på påskdagen 12/4 från S:ta Maria kyrka

Präst: Jessica Menzinsky, musiker: John Perry och Josefin Åkerberg.

Andakt från sjukhuskyrkan i Helsingborg, Långfredag 10 april 2020

Sjukhuspräst Agneta Stenemark-Nyberg

Andakt från Raus kyrka Skärtorsdag 9 april 2020

Präst: Astrid Itzigehl

Gudstjänst från S:ta Anna kyrka Palmsöndagen 5 april 2020

Präst: Jessica Menzinzky, musik: Boel Videke, solist Andreas Itzigeh, Carina Muntberg, gudstjänstvärd, Anette Tellhed, pedagog.

Andakt från S:ta Maria kyrka 5 april 2020.

Palmsöndagen: Vägen till korset, med läsning från Matteusevangeliet 21:1-11.
Präst: Björn Pernrup.

Gudstjänst från Den Gode Herdens kyrka 29 mars 2020.

Femte söndagen i fastan.

Präst: Charles Hägg, musiker: Lars Ahlinder, diakoner: Thomas Bengtsson och Thomas Westerlund.

Ave Maria

Anna Thorstenson, cello, Josefin Åkerberg, piano. Från Marie bebådelsedag i Allhelgonakyrkan.