Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon:+46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Drop in-bröllop på Hx

Lördag den 3 augusti ordnar vi drop in-bröllop mitt i folkvimlet på Hx i Helsingborg. Ta med er hindersprövning och legitimation så är vi där och viger er till äkta makar.

Ni älskar varandra och vill gifta er. Nu behöver ni bara bestämma hur ni vill att ert bröllop ska vara. Att välja servetter, göra gästlista och skriva inbjudningskort känns säkert jättekul för vissa, men kanske inte för er. Ni kanske hellre vill säga ert ja till varandra mitt i vardagens glädje, mitt i staden ni bor i eller varför inte mitt under sommarens stora fest Hx. Utan massa krångel och förberedelse. Ni är där och ni vet vad ni vill. Och vi är där för att göra ert beslut till en högtidsstund.

Den 3 augusti håller vi drop in-bröllop mellan klockan 12-15 på Hx.

Det enda ni behöver tänka på är att beställa hinderprövning från Skatteverket i god tid och ta med er den godkända hindersprövningen, legitimationer och ringar till drop-in tillfället. Och en ring kan vara i vilket material som helst.

Kom ihåg att minst en av er ska vara medlem i Svenska kyrkan.

Hindersprövning är ett intyg som visar att det enligt svensk lag inte finns några hinder att ni kan gifta er. Hindersprövningen ansöker ni i god tid om hos Skatteverket.

På ett drop in-bröllop hos oss finns präster och musiker på plats. Först håller vi ett kort vigselsamtal tillsammans med er då vi pratar om vad vigseln innebär, och tittar på att allt är i ordning inför vigseln.

Vi har musiker på plats och brudparet kommer att kunna välja musik till gudstjänsten från en viss repertoar.

Vi tar paren i tur och ordning. Efter gudstjänsten  bjuds brudparen på dricka och tilltugg. Och naturligtvis får ni ha gäster med er.

Välkomna på ert bröllop!

Drop in-bröllop - Kom ihåg!
3 augusti på Hx

Ni behöver: Giltig hindersprövning från Skatteverket, legitimation och minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.