Drop in-vigsel 6/6

I tider av små och nära sammanhang finns det mycket som står på paus. Men inte kärleken. Kanske hade ni större planer, eller så har ni redan tänkt ett litet sammanhang. Vi bjuder in till drop in-bröllop den 6 juni 2020 mellan kl 12-16 i Raus kyrka. En stor dag i all enkelhet, helt enkelt. Läs mer här om hur det går till.

Under ett par tillfällen under året anordnar Svenska kyrkan Helsingborg drop in-vigsel. Ibland erbjuds det i en kyrka, och ibland erbjuds det på andra platser runt om i staden som t.ex. på HX.

Det ni behöver vara förberedda med är att ni har en godkänd hindersprövning från Skatteverket, era legitimationer och ringar. Sen måste minst en av er vara medlem i Svenska kyrkan.

Hindersprövning är ett intyg som visar att det enligt svensk lag inte finns några hinder att ni kan gifta er. Hindersprövningen ansöker ni i god tid om hos Skatteverket.

På ett drop in-vigsel hos oss finns präster och musiker på plats. Först håller vi ett kort vigselsamtal tillsammans med er då vi pratar om vad vigseln innebär, och tittar på att allt är i ordning inför vigseln.

Vi har musiker på plats och brudparet kommer att kunna välja musik till gudstjänsten från en viss repertoar. Vi tar paren i tur och ordning. Och naturligtvis får ni ha gäster med er.

Håll utkik efter våra kommande drop in-vigslar här på webben och i våra sociala kanaler.