Drop in-vigsel

I tider av små och nära sammanhang finns det mycket som står på paus. Men inte kärleken. Vi bjuder in till drop in-bröllop den 7 augusti, under Pridefestivalen. En stor dag i all enkelhet, helt enkelt. Läs mer här om hur det går till.

Under Pride Helsingborg erbjuder vi drop in-vigsel under lördag den 7 augusti 2021. Välkommen till S:ta Maria kyrka kl. 10-12 och till Prideparken kl. 13-15.

Det ni behöver vara förberedda med är att ni har en godkänd hindersprövning från Skatteverket, era legitimationer och ringar. Sen måste minst en av er vara medlem i Svenska kyrkan.

Hindersprövning är ett intyg som visar att det enligt svensk lag inte finns några hinder att ni kan gifta er. Hindersprövningen ansöker ni i god tid om hos Skatteverket.

På ett drop in-bröllop hos oss finns präster och musiker på plats. Först håller vi ett kort samtal tillsammans med er då vi pratar om vad vigseln innebär, och tittar på att allt är i ordning.

Vi har musiker på plats och bröllopsparet kommer att kunna välja musik till gudstjänsten från en viss repertoar. Vi tar paren i tur och ordning. Och naturligtvis får ni ha gäster med er, enligt de restriktioner och förhållningssätt som gäller.