Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Drop in-dop i S:ta Anna kyrka den 2 juni 2018

Lördag 2 juni mellan klockan 13-15 är det drop in-dop i S:ta Anna kyrka. Här får du veta mer om hur det går till.

De präster som finns på plats och håller i dopen är Anna Ballan och Magnus Salomonsson. Vi bjuder på doptårta och kaffe/te och saft i vårt församlingshem efter dopet. Du kan komma själv som vuxen eller med ditt barn, eller ha med sig familjen eller någon fadder.

Dopet är för alla åldrar.

Här berättar Magnus mer om dopet och hur det går till.

S:ta Anna kyrka, Johan Banérs gata 65, lördag 2 juni, klockan 13.00-15.00.

Varför drop in-dop?
- Vi vill erbjuda en möjlighet för dem som känner att de inte kan eller vill ordna ett dop själva att kunna bli döpta ändå. Vi vill göra det enkelt att bli döpt.

Hur vanligt är det att man kommer och vill döpas spontant?
- De flesta gånger blir det mellan fem och tio dop. För det mesta är det barn i olika åldrar som döps, men det kommer även vuxna som vill döpas.

Så man måste inte vara bebis?
- Nej inte alls. Många av dem vi döper är bebisar, men vi döper även äldre barn och vuxna. Vem som helst, oavsett ålder, kan bli döpt.

Hur går dopet till rent praktiskt?
- Man kommer till S:ta Anna kyrka där man får träffa en präst. Vi kommer att vara två präster och vi kommer att ha flera dopgudstjänster. Man får prata lite om dopet innan gudstjänsten, sedan firar vi dopgudstjänst och bjuder på kaffe och tårta efteråt.

Måste man ha dopklänning?
- Det kommer att finnas dopklänningar att låna för den som vill. Det går även bra att döpas i vilka kläder som helst, man behöver inte ha dopklänning.

Josefine Sjöqvist