Svenska kyrkan Helsingborg

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Drop in-dop i S:ta Anna kyrka den 14 oktober

Lördagen 14 oktober 2017 är det drop in-dop i S:ta Anna kyrka. Här berättar Magnus Salomonson, präst i Svenska kyrkan Helsingborg och som har haft många drop in-dop, om hur det går till när kyrkan erbjuder spontandop.

S:ta Anna kyrka, Johan Banérs gata 65, lördagen 14 oktober, klockan 13.00-15.00.

Varför drop in-dop?
- Vi vill erbjuda en möjlighet för dem som känner att de inte kan eller vill ordna ett dop själva att kunna bli döpta ändå. Vi vill göra det enkelt att bli döpt.

Hur vanligt är det att man kommer och vill döpas spontant?
- De flesta gånger blir det mellan fem och tio dop. För det mesta är det barn i olika åldrar som döps, men det kommer även vuxna som vill döpas.

Så man måste inte vara bebis?
- Nej inte alls. Många av dem vi döper är bebisar, men vi döper även äldre barn och vuxna. Vem som helst, oavsett ålder, kan bli döpt.

Hur går dopet till rent praktiskt?
- Man kommer till S:ta Anna kyrka där man får träffa en präst. Vi kommer att vara två präster och vi kommer att ha flera dopgudstjänster. Man får prata lite om dopet innan gudstjänsten, sedan firar vi dopgudstjänst och bjuder på kaffe och tårta efteråt.

Måste man ha dopklänning?
- Det kommer att finnas dopklänningar att låna för den som vill. Det går även bra att döpas i vilka kläder som helst, man behöver inte ha dopklänning.

Josefine Sjöqvist