Svenska kyrkan Helsingborg

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Helsingborg Besöksadress: S. Storgatan 22, 25223 Helsingborg Postadress: BOX 1453, 25114 HELSINGBORG Telefon: +46(42)189000 E-post till Svenska kyrkan Helsingborg

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Do Re Mi

En konsert med musik ur musikalen Sound of Music. Barn- och ungdomskörer för Svenska kyrkan Helsingborg och Kvistofta församling. Den 8 april i Helsingborgs konserthus.

Annika Fransson, sång. Stråkensemble under ledning av Joachim Olsson.

Gratis inträde men biljett krävs. Kan hämtas på:
Hörnan, Frösögatan 13, i Rydebäck eller på Svenska kyrkan Helsingborgs pastorsexpedition på Södra Storgatan 20-22 öppet måndag-fredag klockan 9-12 samt 13-16.
Biljettsläpp: 1 mars.

Hej, Marie Nanor, körledare i Svenska kyrkan Helsingborg. Vad är Do Re Mi för något?

- Do Re Mi är en konsert med musik från musikal- och filmklassikern Sound of Music. Konserten är en storsatsning för att lyfta fram barn och ungdomars  körsång och därför har vi valt att gå samman och manifestera detta på Helsingborgs Konserthus. Vi vill satsa på barns musikaliska verksamhet för det är  att satsa på kulturlivets framtid.

Sound of Music är ju en musikal med ett ganska allvarligt tema, hur kommer det att märkas i föreställningen?

- Vi får träffa en åldrad Maria von Trapp som sitter och bläddrar i fotoalbum med barnen. Där finns bilder från hela historien och också bilder som handlar om  flykten. Självklart väcks tankar om hur det känns att lämna sitt land och inte kunna ta med sig någonting. 

Vad hoppas ni att publiken ska få med sig när de kommer till Helsingborgs  konserthus för att titta på Do Re Mi?

- Att unga kan! Att det finns så mycket mer fantastisk musik kvar för unga att upptäcka! Vi hoppas att alla går hem med ett leende på läpparna, men också med en tanke på alla de människor som är på flykt i vår värld. Vi hoppas också att
det ska skapa en lust för fler barn och unga att börja sjunga i kör!