Sång och musik

Välkommen till kör- och musiklivet i Heliga Korset!

kors vad det vimlar av noter idag!

Kasta loss i notvimlet i vår lågtröskelkör! Du som vill sjunga KRAV-löst men gärna KRAV-märkt musik är välkommen till Heliga Korsets kyrka några söndagar under hösten. Vi övar drygt en timme. Kanske har vi något från höstens övningar att framföra runt jul?

Ledare är kyrkomusiker Lars Jonsson (kontaktuppgifter, se nedan).

mässa med orgelmusik och sopplunch

Torsdagar kl: 12.00 firar vi mässa med orgelmusik i Heliga Korsets kyrka och därefter serveras soppa i Korsets Församlingsgård.

Sopplunchen kostar 20 kr. Kaffe och kaka ingår. Ingen anmälan.

En gång i månaden, ibland två, avslutas lunchen med ”Allsång i psalmsång”. Då bekantar vi oss lite mer med den svenska psalmboken.

Ledare för allsången är kyrkomusiker Lars Jonsson (kontaktuppgifter, se nedan)

Höstens datum är: 11:e september, 10:e och 31:a oktober, 21:a november och 12:e december.

ungdomskör

Du som är tonåring, gillar musik och gärna vill sjunga - för dig har vi en ungdomskör på onsdagar kl: 16.30. Vi sjunger visor, musikal, ballader och annat. Vi träffas i Korsets Församlingsgård, Kungsgårdsvägen 2B.

Ledare är kyrkomusiker Lars Jonsson.

vox crucis

Gillar du klassisk körmusik blandat med lite nyare inslag och att öva en gång i veckan under trivsamma former så är detta kören för dig! Vi träffas tisdagar kl: 19.15 - 20.30 i Korsets Församlingsgård, Kungsgårdsvägen 2B. Välkommen att prova på!

Ledare är kyrkomusiker Lars Jonsson.

Lars Jonsson