Lässtund med Pernilla och Nalle Präst

Varje måndag t o m torsdag på Svenska Kyrkan i Kalmars facebooksida

Varje måndag t o m torsdag samlas vi till lässtund med Pernilla och Nalle Präst. Lässtunden livesänds på Svenska Kyrkan i Kalmars facebooksida senast kl: 17.00. Man kan även se lässtunden i efterhand. Tanken är att man kan titta / lyssna på filmen som en del i kvällsrutinen, men så klart kan man göra det på en annan tid som passar bättre.

Lässtunden börjar alltid med att vi tänder ett ljus och avslutas med att vi ber en enkel bön tillsammans.

Vi läser högt ur kapitelboken ”Prästgudinnan” av Åsa Hofverberg.

Boken handlar om en tjej som heter Hedda. Hedda har precis slutat trean. Då får hon veta att hennes mamma och pappa har fått nya jobb så de ska flytta. Så Hedda måste byta skola och säga hejdå till sin bästa vän Elin. Men de lovar att de ska mejla varje dag.

Pernilla Alexandersson

Församlingspedadog

Mer om Pernilla Alexandersson

Pedagog i församlingen med särskilt ansvar för familj, barn och ungdomar.