Veckans pyssel & sång

Nu när vi inte kan ses föräldrar och barn tillsammans lägger vi här upp lite pysseltips på sånt ni enkelt kan göra hemma. Vi lägger även upp en ny sång varje vecka så sjung med!

Skapelsevandring med hopp

Nu finns en vandring med hopp, skutt, kast och lite vila på temat skapelsen. Det finns lappar uppsatta vid alla våra sex kyrkor. Vandringen är främst anpassad för 3-6-åringar, men alla som vill får gå! För de barn som gått hela vandringen finns en belöning i de röda apostlalådorna. Lapparna kommer sitta uppe under maj månad 2021.

Påskpyssel

Om ni har papper och piprensare hemma kan ni pyssla detta annars kan ni hämta en pysselpåse på pastorsexpeditionen eller under utelek. Tryck på länken nedan för instruktion.

Vecka 5 - På promenad

Nu har vi lagt ut GPS-quiz i anslutning till alla våra kyrkor. Det finns en lite längre promenad på ca 2,5-3,5 km med vuxenfrågor och en kortare ca 1 km med frågor riktade till förskolebarn. För att kunna delta behöver ni en smartphone följ sedan instruktionerna nedan.

Vecka 3- Ett nytt år

Vi får fortsätta att pyssla och sjunga hemma. Prova att måla på is och sjung med oss i en sång om is, sånt som kan vara svårt och bön.

Vecka 52 - God jul!

Den här veckan kan ni titta på en liten julfilm. I den finns också tre uppdrag att klara av.

Vecka 51- Hopp och Lek

Måla och klipp ut din egen sprattel-gräshoppa. I våra föräldra-barngrupper har vi alltid minst en rörelsesång och en favorit bland många är Gräshoppan. Så gör dig redo för att hoppa, skutta runt och spela på ditt ben.

Vecka 49 - Vara nära?

Vi kan inte vara nära alla som vi vill nu, så då får man hitta på något annat mysigt en stund. Den här veckan gör vi härlig lera som kan bli till julpynt. Kanske kan du skicka ett hjärta till någon du saknar eller så tycker ni bara det är roligt att leka med lera. Och så sjunger vi en fram-och baksång med katten Pax och Karamellkören. Och glöm inte att Gud är alltid nära.

Vecka 50 - En härlig röra

Den här veckan bakar vi en smarrig kladdkaka med Kyrkis. Kakan är äggfri. och så sjunger vi "Här är jag och här är du" som vi brukar starta många av våra samlingar i barnverksamheten med. Och sist ett bibelord om att vi alla hör ihop med varandra och med Jesus.

Vecka 48 - Advent-

Nu på söndag firar vi första advent med att tända ljus och adventsstjärnor. I kyrkoåret är det dessutom nyårsdagen! Då firar vi Jesus som en kung och berättar om när han red på en åsna och folket jublade och var glada. Här får du tips på en ljuslykta och så sjunger vi en adventsvisa om ljusen och stjärnan

Vecka 47 - Stjärnor -

En bra sak med att det blir mörkt är att man kan se stjärnorna! Förra veckan var sagotanten ute och berättade om den vresige björnen Valter som fick en vän. Vännen var en kanin som räddade många stjärnor. Så nu visar hur ni kan göra stjärnor hemma och så sjunger vi sången om stjärnor som fanns med i föreställningen.