Prästtjänst

Präst 100 %

Om dig

Vi söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkan eller någon annan luthersk kyrka, och vill jobba med traditionella prästuppgifter. Vi hoppas att du som söker är öppen i samtal och teologiska frågor, och flexibel när det gäller arbetsuppgifter och arbetssätt.

Om tjänsten

Den 1 januari 2018 gick församlingarna Hedemora-Garpenberg och Husby ihop och bildade en församling. Du kommer att tjänstgöra i hela den nya församlingen, men ha ett särskilt ansvar för Husby kyrka. Tjänsteställe blir Hedemora.

I tjänsten ingår dop, konfirmander (ca 1-2 läger per år), vigslar, begravningar, gudstjänster samt kvälls-/helgtjänstgöring. Nuvarande pilgrimspräst kommer att gå i pension maj 2019, och under året kommer du att ta över ansvaret för pilgrimsarbetet i församlingen.

Om oss

Vi har ett levande och varierat gudstjänstliv med lite olika prägel i våra sex kyrkor, och det finns utrymme för kreativitet på många fronter. Genom hela vår församling går en 12,5 mil lång pilgrimsled som är en av flera delar i vårt arbete med grön diakoni.

Vecka 32 har vi en veckolång vandring längs vår pilgrimsled. Under året genomför vi också några kortare dags- eller helgvandringar, ca 5-6 per år.
Vår församling präglas också av ett stort och gott ungdomsarbete. Vi har många ungdomar som stannar kvar länge och engagerar sig i församlingen, och vi har bra dop- och konfirmationsstatistik. Vi har också gott samarbete med olika samhällsaktörer, t.ex. i form av skolkontakter (vi har kontakt med nästan alla årskurser i form av samtal om droger/beroende, kyrkguidning, riddarskola m.m.), och med kommun och företag.

Välkommen med din ansökan

Pontus Gunnarsson, kyrkoherde 076-940 70 11

Sista ansökningsdag: 25 maj 2018

Intervjuer sker i första hand 12 juni 2018.

Mer information om församlingen finns på www.svenskakyrkan.se/hedemora

Ansökan ska innehålla:

* CV

* Personligt brev

* Referenspersoner

* Löneanspråk

Ansökan skickas till hedemora.forsamling@svenskakyrkan.se eller

Hedemora, Husby och Garpenbergs församling

Kyrkogatan 20