I saga och verklighet

Familjegudstjänst i Astrid Lindgrens värld i söndags den 24 april fyllde Grötlingbos kyrka. Tre barnkörer, musikgrupp, anställda och frivilliga presenterade musik från Astrid Lindgrens böcker

Aldrig har Grötlingbos kyrkas parkering varit så full med bilar. Och när jag steg in i den vackra helgedomen motsvarade de fyllda bänkarna parkeringsläget utanför. Vi fick alla under kyrkoherde Tomas ledning fira en fantastisk familje-musikgudstjänst. I samarbete med Alva, Hemse och Rone församling hade ett omväxlande Astrid LIndgren-program skapats. Tre barnkörer, Tarald, Largimus och Bruna bönor sjöng, en musikgrupp från Hemse folkhögskola spelade och anställda och frivilliga gestaltade flera av Astrids figurer. Bl.a. kunde vi se präst Harri som Karlsson på taket, klockare Lars som Lillebror, Sussi som Lovis och präst Tomas som Emil. Långa applåder efteråt vid blomstergratulationerna uppmanade till extranummer. Vi kyrkobesökare kände oss riktigt lyckliga att ha fått varit med om detta och riktar ett stort tack till alla medverkande.