Änglar i Havdhem

I Havdhems kyrkor landar sedan flera år tillbaka glasänglar från Burs. En nyfödd församlingsbo får en ängel upphängd i sin sockenkyrka. Där finns den, tills barnet fyller ett år. Då överlämnas ängeln till födelsedagsbarnet som en gåva från församlingen.

När ett barn föds i Havdhems församling kommer en ängel. Den kommer ursprungligen från Glashuset i Burs, där konstnären Annkristin Bäckström verkar. Havdhems nybildade kyrkliga syförening, Martasystrarna, syr och stickar och låter intäkterna från verksamheten bekosta änglarna. Ett Välkommen-kort skickas till den nyfödda församlingsbon och föräldrarna med information om, att det nu hängs upp en ängel i sockenkyrkan. Där finns den sedan under barnets första levnadsår för att på ettårsdagen tas ned och överlämnas som gåva till barnet.