Aktuellt

Här rapporterar vi från vår verksamhet och informerar om kommande aktiviteter. Se för övrigt kalendern ovan eller längst ned på webbsidan - där finner du både gudstjänster och annat som händer i vår församling

Teater i kyrkan

På Tacksägelssedagen den 8 oktober fylldes Eke kyrka. Barnkören med Jenny och Karin bjöd på härlig sång och Personalteatern spred glädje och klokskap. En tablå skapad av Tomas och framförd av honom tillsammans med Karin och klockare Lasse talade om livets värden och allt vi har att vara tacksamma för. Familjemässan avslutades med den mycket populära psalmen "Bara den som vandrar nära marken ....". En liten kyrklunch med varm korv och bröd samt kaffe och kaka uppskattades mycket av såväl unga som gamla.

Ståtlig ljusbärare i Näs kyrka invigd!

Igår, på St. Mikaelidagen den 2 oktober, samlades extra många församlingsbor till Näs kyrka. Efter kimbning, en tradition på denna sockendag, fylldes kyrkan av förväntansfulla kyrkobesökare. Det var känt att en ljusbärare, skapad av socknens konstnär Einar Fransson skulle invigas. Havdhems kyrkokör skulle sjunga och efter gudstjänsten med Tomas i predikstolen kallades till tipspromenad och lunch i församlingshemmet. Allt detta genomfördes helt enligt planerna. Oktobersolen värmde gott när folket gick runt och svarade på kluriga frågor. Den fina lunchen avnjöts vid en trevlig sittning i den gamla skolan. En härlig och minnesvärd dag i Näs socken.