Foto: Magnus Aronson/IKON

Musik och körsång

Njut av konserter i kyrkan eller sjung i kör. Här finns något för alla.

Njut av konserter i kyrkan

Låt dig svepas med av de starka känslorna. I Svenska kyrkan Hässleholms församling hittar du fantastisk körsång, duktiga solister, klassiska storverk och många andra genrer.

Guld- och vitfärgade bjällror, notblad och en grankvist.

Konsert till förmån för Blomsterfonden

Tisdag 29 november klockan 19 i Hässleholms kyrka. Medverkande: Mathilda Ahnell, Rebecca Kvist, Rune Lindqvist och Lars-Göran Nilsson.

Julkonsert med Malmö kammarkör

3 december 19.00 i Hässleholms kyrka. Dirigent Dan-Olof Stenlund. Fri entré.

JULGOSPEL Gå mot Betlehem

Julgospel i Stoby kyrka - FULLBOKAT

4 december klockan 16.00 och 18.30. FULLBOKAT båda tiderna.

Luciakrona med levande ljus utomhus.

LUCIA 2022 I HEMBYGDSPARKEN

i Hässleholm söndag 11 december klockan 17.00.

BACHS JULORATORIUM

framförs av Vocalensemblen, solister och barockorkester 17 december kl. 16.00 i Hässleholms kyrka. Entré vuxen 200 kr, skolungdom till 19 år 100 kr. Biljetter säljs på tickster.com och via Kulturhuset Hässleholm.

Röda julkulor och röda bär på kvist mot snö och gnistrande mörk blåvit kvällshimmel.

JULGOSPEL och ÄPPLEJUICE

söndag 18 december klockan 14.00 från Hotell Statts veranda.

Julkrubba i vitt mot blå himmel

Pappa Panovs stora dag

En musikalisk julberättelse i Västerkyrkan 18 december 17.00.

Gransång 19 december 2022

Stämningsfull musik och sång med "Grankören" 19 december klockan 18.30 vid brandstationen i Ballingslöv och klockan 20.00 vid Norra Sandby kyrka. OBS! Fel datum i Kyrkfönstret. OBS! Vill du vara med och sjunga? Läs mer:

Kvinna med långt böljande brunt hår och gul glittrig klänning.

SJUNG IN JULEN 2022

23 december klockan 17.00 i Stoby kyrka.

JULENS SÅNGER

Musikgudstjänst 26 december klockan 17 i Hästveda kyrka.

Nyårsgudstjänst 2023

1 januari klockan 18 i Hässleholms kyrka. Blåsensemble medverkar.

Tecknade svart siluetter av människor med instrument på rad  i en gammeldags gatlyktas gula sken.

Christmas Carols 6 januari

klockan 16 i Hässleholms kyrka. Fri entré. KOM OCH SJUNG MED!

Lunchmusik och soppa

Torsdag 2 februari lunchmusik och diktläsning klockan 12.10 i Hässleholms kyrka med efterföljande sopplunch klockan 12.30 i Hässleholms församlingshus.

Två män och en mängd fioler som svävar i kyrkorummet.

Folkbarock och andra rockar

18 februari 16.00 i Hässleholms kyrka. Fri entré.

Sjung i kör!

Att sjunga i kör gör gott för både kropp och själ. Kan man dessutom förgylla upplevelsen för andra vid gudstjänster och andra högtider är glädjen fullkomlig.

Välkommen att anmäla dig till våra körer även om de redan startat, vem vet, kanske finns det platser kvar.

Närbild på ett litet barns ansikte. Stora mörka ögon.

Babysång

Kom och sjung, ramsa och gläds med din baby. Här samlas vi med de små barnen i åldern 0 - 8 månader och 8-18 månader för att sjunga och röra oss till musik. Vårens grupper startar 25 januari. ANMÄL dig och din baby från 1 december! Kostnadsfritt.

Pyttekören - musiklek

Pyttekören är en barnkör för dig i åldrarna 3–6 år. I den allra yngsta kören i församlingen får alla barn upptäcka musiken genom massor av lek, rörelse och sång. Vi sjunger roliga och lagom långa sånger, både gammalt och nytt. Hos oss står glädje, bus och skratt i centrum! ANMÄLAN!

Ljungdalatoner

För dig som älskar att sjunga och att få sjunga inför andra. 6-12 år. ANMÄLAN!

Hästveda barnkör

För alla barn som vill sjunga. Vi håller till i Hästveda. ANMÄLAN!

En kvinna och en man sjunger i kör. orgel i bakgrunden.

DAGKÖR i Stoby

Kören träffas i Stoby församlingshem 8 och 15 december klockan 17-18 för öppna sångövningar inför gransången. Välkommen!

Svartklädda körsångare med mikrofonstativ i förgrunden

STOBY GOSPEL

Gospelkör som övar i Stoby församlingshem. Välkommen att vara med!

Hästveda kyrkokör

Vi söker fler körsångare!

NiH-kören

Allsångskör i Hästveda för vuxna. Övning onsdagar 15-16.30 i Hästveda kyrka.

Västerkyrkans kör

En fyrstämmig vuxenkör som ofta medverkar på gudstjänster.

Cantus Calluna

Vi sjunger en blandad repertoar och har roligt tillsammans. Övning tisdagar 18:30-20:00 i Ljungdalakyrkan. För dig som är tonåring och uppåt.

Cirka femtio svartklädda personer står i trappan upp till altaret i Hässleholms kyrka för att sjunga H-mollmässan.

Kyrkans Vocalensemble

En avancerad vuxenkör som övar torsdagar 18:30-21:00 i Hässleholms församlingshus.