Ljungdalakyrkan
Foto: Anna Romberg

Ljungdalakyrkan

Ljungdalakyrkan invigdes 1980 och är placerad vid torget vid Ljungdala Center. Kyrkan är funktionell och tillgänglighetsanpassad utan några trösklar och med församlingslokaler under samma tak. Öppet i samband med gudstjänster och församlingsverksamhet.

Följ med på en guidad tur i Ljungdalakyrkan:

Tallrik med orange soppa, grönt och tre rostade brödskivor vid sidan om.

Soppluncher

God lunch för liten peng i gott sällskap. Välkommen!

Babyandakt och sopplunch

En gång i månaden är församlingens yngsta och deras anhöriga välkomna till vår mysiga och busiga Babyandakt i Ljungdalakyrkan.

Öppna förskolan i Hässleholms församling

Kyrkans öppna förskolor

Öppna grupper - kom när du vill och kan! Tre mötesplatser för dig och ditt barn - i Ljungdalakyrkan, Hässleholms församlingshus och i Hästveda församlingshem. Välkommen!

Club Calluna i vit text mot lila bakgrund, garnnystan med stickor i högra hörnet.

Club Calluna

Umgås, trivs, handarbeta och fika i Ljungdalakyrkan. Onsdagar jämna veckor klockan 18.30-20.30. Välkommen!

Tacos

Tacogudstjänst

Sätt krydda på vardagen, kom och häng med oss i Ljungdalakyrkan! Vi kommer från olika håll och möts mitt i veckan för att äta och fira gudstjänst tillsammans.

Tre ljust gräddade muffins med blåbär i.

After School åk F-3

Välkommen till Ljungdalakyrkan och After School där vi umgås och har roligt. Ta med kompisen eller lär känna en ny. Vi bakar, lagar mat och har andakt tillsammans.

Barn som bakar

Kyrkkockarna åk 4-6

Välkommen till Ljungdalakyrkan och Kyrkkockarna där vi umgås och har roligt. Ta med kompisen eller lär känna en ny. Vi bakar, lagar mat och har andakt tillsammans.

Närbild på ett litet barns ansikte. Stora mörka ögon.

Babysång

Kom och sjung, ramsa och gläds med din baby. Här samlas vi med de små barnen för att sjunga och röra oss till musik.

Pyttekören

Pyttekören är en barnkör för dig som är 3–6 år. Här får du upptäcka musiken genom lek, rörelse och sång.

Ljungdalatoner

Ljungdalatoner är en barnkör för dig som är 6-12 år och som älskar att sjunga.

Kören Cantus Calluna

Cantus Calluna

Cantus Calluna är kören för dig som är tonåring och uppåt. Vi sjunger en blandad repertoar och har roligt tillsammans.

Ljungdalakyrkan invigdes den 7 september 1980 av dåvarande biskop Per-Olof Ahrén och är arkitektritad av Torsten Thuresson. Klockstapeln är fristående och de kyrkliga textilierna är designade av Inger Björklund och Inga-Britt Jeppsson.