Kyrkogården

När en anhörig har avlidit dyker det ofta upp frågor kring gravar. Vilka olika gravplatser finns? Och kan jag beställa gravskötsel? Medarbetarna på kyrkogården i Hässleholms församling arbetar för att hjälpa dig att hitta en bra lösning

Höga blommar i cirkel vid askgravplats.

Aktuellt på kyrkogården

Askgravplats på Hässleholms Norra Begravningsplats juni 2022. Se bilder från nya askgravlunden och nya askgravplatsen på Hässleholms Östra Begravningsplats.

Gravskötsel

Hässleholms Kyrkogård- och fastighetsförvaltning erbjuder skötsel och underhåll av gravplats under tiden april-november

Blanketter kyrkogården

Här finner du blanketter från Kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdsförvaltningen

Hässleholms kyrkogårds- och fastighetsförvaltning ansvarar för åtta begravningsplatser/kyrkogårdar.

Våra kyrkogårdar och begravningsplatser

Skillnaden mellan en kyrkogård och en begravningsplats är att den förstnämnda ligger vid en kyrkobyggnad.

Kistgravar Norra Begravningsplatsen

Gravskick

Vilka olika typer av gravar finns på Hässleholms församlings kyrkogårdar och begravningsplatser?

Sommarbukett blå, vit och röd

Begravningsavgiften

Vilka kostnader täcks av begravningsavgiften och vilka betalas av dödsboet?

Hitta gravplatsen

Söker du en särskild gravplats? Här kan du hitta länkar till sidor där du kan leta vidare efter gravar i olika regioner i Sverige och kartor över Hässleholms församlings kyrkogårdar och begravningsplatser.

Kyrkogårdsförvaltningen

Telefon, expedition