För dig född 2004

Tycker du om pannkakor?

De flesta gör det. Men hur vet man att man tycker om pannkakor? Kanske för att man har provat: Då vet man att de är goda. Så är det också med konfirmationen. Konfirmation är att tillsammans med kompisar och ledare fundera kring viktiga frågor om tro, relationer och traditioner.

Bibeln berättar att dopet är Guds gåva till oss. Det är ett synligt tecken på Guds kärlek, och visar att den döpta är med i kyrkan. Ordet konfirmera betyder bekräfta eller styrka. Konfirmationen förutsätter ingen bekräftelse från konfirmanden, utan det är Gud som bekräftar sina löften, som han gav i dopet. Konfirmandtiden ger dig en möjlighet att lära dig mer om tro.

Vi har några olika upplägg för hur konfirmationstiden kan se ut. Men den innehåller alltid en massa olika upplevelser, nya erfarenheter och samtal om kristen tro och livets utmaningar. Du blir också förtrogen med kyrkans rum och allt som händer i gudstjänsten. En stor del av konfirmandtiden går ut på att tillsammans göra nya erfarenheter. Därför åker man på läger i alla våra grupper – ibland kortare läger, ibland längre resor. För många är konfirmandlägret årets bästa upplevelse!

Nästa årskull som inbjuds är alla som är födda år 2004. Deras konfirmationstid börjar till hösten. Men också du som är äldre är välkommen: Antingen kan du gå med i en grupp eller så skräddarsyr vi ett upplägg som passar just dig.

Läs också mer på www.konfirmandihasselby.se som är gjort speciellt för konfirmander. Där finns redan nu lite intryck och information. Om du har frågor eller funderingar, hör av dig när som helst!