Allhelgonatid, 5-6 november

Välkommen till en stämningsfull och fin allhelgonahelg i våra kyrkor och på Griftegården, 5-6 november.

Vi ses i våra kyrkor på Alla helgons dag och söndagen efter alla helgons dag. Vi firar högmässa, tänder ljus och njuter av stämningsfull musik. Vi finns även på Griftegården där vi serverar kaffe och delar ut ljus. Vi ser fram emot att ses och önskar er en fin allhelgonahelg.

Allhelgona är den helg på året då vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns de som lämnat oss.

Alla Helgons dag (all saints day)

Lördag 5 november 2022

Högmässa med ljuständning (church service with communion and candle lighting)

Elisabeth Öberg Hansén, präst
Hässelby Kyrkokör
Elias Fergin, körledare

13.00, 13.45, 14.30
Andakter

Hässelby Griftegårdskapell
Personal från Svenska kyrkan Hässelby finns på plats. Vi serverar kaffe och delar ut ljus. Elever från kulturskolan i Vällingby spelar musik tillsammans     med Håkan Jonsson på trumpet.

Musik i Allhelgonatid

Hässelby Villastads kyrka
Hässelby Kammarkör
Elias Fergin, körledare
Requiemsatser av Mozart, Mendelssohns ”Hear my prayer” med mera.
Andakt, Elisabeth Öberg Hansén, präst

Söndagen efter Alla Helgons dag

Söndag 6 november 2022

Högmässa (church service with communion)

David Kindbom, präst
Martin Ehntorp, musik
Kyrkkaffe, söndagsskola

12-13
Öppen kyrka för ljuständning och enskild andakt (open church for lighting candles)

Hässelby Strands kyrka

Utställning: "barntankar om döden"

Vad tänker barn om döden? Ta del av vad barnen på kyrkans förskola och tisdagsklubben tänker om det. Utställning i Hässelby Villastads kyrka fr o m fredag 11 november . Varmt välkomna till en spännande utställning!