Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tala film/Tala liv

En film - ett samtal - en tallrik soppa

Välkommen till vårens Tala film/tala liv kvällar

Filmerna visas i Gullbrandstorps församlingsgård. Vi startar filmerna kl. 18 och följer upp dem med varm soppa och ett kort och enkelt samtal kring filmen. 

Tisdag 29 januari kl.18.00 visas filmen Moonlight

Moonlight är ett intimt porträtt av en ung mans liv från barndomen till vuxen ålder, när han växer upp i ett tufft område utanför Miami. Filmen följer hans kamp om att finna sin plats i denna värld. Det är en tidlös historia om mänsklig kontakt och om de ögonblick och krafter som formar våra liv och gör oss till dem vi är.

Regi & manus: Barry Jenkins

Tisdag 19 februari kl.18.00 visas filmen Unga Astrid

När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Det här är berättelsen om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

Regi & manus: Pernille Fischer Christensen

Tisdag 26 mars kl.18.00 visas filmen Home

HOME är en helt nyskapande film- och miljöupplevelse. Syftet med denna film är att väcka tanken hos oss om jorden och hur vi skall kunna bevara den. Home är en inbjudan till tittarna att upptäcka dess rikedomar, samtidigt som vi får oss en överblick över vår miljö och våra sociala frågor. Och inte minst är Home ett hisnande och totalt nyskapande sätt att göra och uppleva film. Det är den första filmen någonsin som i sin helhet har filmats ovanifrån vilket gör den till en helt unik cineastisk upplevelse. De innovativa kameraåkningarna och den suggestiva klippningen ackompanjeras stämningsfullt av Budapest Symphony Orchestra och Shanghai Percussion Ensemble samt Glenn Close lugna och förtroendeingivna berättarröst.

Regi & manus: Yann Arthus Bertrand

Källa: Discshop.se

Varmt välkommen!

Anmälan till kommande Tala Film/Tala Liv-kväll