Natur, skog, träd och höst i Sverige.

Qigong - meditation i rörelse

Tisdagar kl.19 utanför Gullbrandstorps församlingsgård.

Vi samlar kraft genom enkla rörelser och fokuserar på vår egen andning.

Tisdagar kl.19-20 utanför Gullbrandstorps församlingsgård. Inomhus vid dåligt väder.

Ingen anmälan.

Kontakt och ledare: Jörgen Pettersson, präst.
Tfn. 035-15 09 83, jorgen.pettersson@svenskakyrkan.se

Bakgrund Qigong (Chi-Kung)

Det kinesiska tecknet för qi är sammansatt av orden för ris + ånga = kraft.
Gong betyder träning, qigong är alltså träning för att utveckla kraft. Det finns många olika sorters qigong och den som vi kommer att använda oss av kommer från Taijiquan (Tai-chi-chuan): ”Den stora inre kraftens näve” och har sitt ursprung inom kinesiskt kampkonst (wushu). Tai betyder kropp och chi = kraft. Qigong har en historia tillbaka på flera tusen år, man vet inte hur gammal qigongen är, men det finns en inskription i en jade-sten från 700-talet f kr med anvisningar om hur människor kunde förbättra sin hälsa:
”När du andas in och andas ut medvetet, så hjälper det dig att få in den friska luften och bli av med den dåliga luften. Om du rör dig som en björn och stäcker dig som en fågel, kan du förlänga livet.”

Jörgen Pettersson

Komminister