Meny

Peder Jarnvall medverkar i ACT Svenska kyrkans sommarkampanj med podden #kaffemedhopp

Pressmeddelande 2020-06-04

Act Svenska kyrkans sommarkampanj #kaffemedhopp

Peder Jarnvall, kyrkoherde i Harplinge-Steninge pastorat, är sommarens samtalsledare i podden ”Kaffe med hopp”.

I pandemins spår är podden en del av Act Svenska kyrkans sommarkampanj. En kampanj som på plats i nöden, i kraft av lokalt anställda och volontärer har sitt insamlingsfokus bland dem som annars inte nås av hjälp och information. Med den enkla uppmaningen till oss som lyssnar: peppas av ordet om hopp, ta en bild på din fika, lägg upp den på sociala medier med #kaffemedhopp och swisha en gåva till Act Svenska kyrkan.

Kampanjen pågår hela sommaren med start nu på söndag 7 juni.

Gäster i podden är inledningsvis Erik Lysén, direktor på Act Svenska kyrkan, följd av ärkebiskopen Antje Jackelén. De kommer senare att få sällskap av andra röster som talar för hoppet.

Kaffe med hopp började som en podd på Dramalogen, kulturverkstaden i Halmstad. Dess tanke är att låta röster i kommunen och granngårds ge röst åt vardagens hopp för envar; en podd till pepp att möta dagen.

Peder hoppas att kampanjen bidrar till vår känsla och medvetenhet om att vi är en del av världen också lokalt, på vår egen gata, åker eller bygd. Nu mer än någonsin är det uppenbart att vi alla lever under samma himmel.

Såhär går det till:

1. FIKA. Digitalt med dina vänner, kollegor eller grannar – var och när det passar dig.
  2. SWISHA. Alla som fikar swishar en gåva till 900 1223. Skriv ”Kaffe med hopp” i meddelandefältet.
  3. DELA. Njut av ditt fika, ta en bild på den och dela gärna i sociala medier med hashtaggen #kaffemedhopp ​

Läs mer om Act Svenska kyrkans Kaffe med hopp

Kontaktperson i Harplinge-Steninge pastorat