Hjälp till Ukraina

Kära församlingsbor och andra, vi får flera frågor kring hjälp för utsatta människor från Ukraina.

Flera svar finns att få på Migrationsverkets hemsida.

Situationen i Ukraina - Migrationsverket

Gällande boende så kommer vid behov Migrationsverket att kontakta kommuner och frivilliga organisationer som Röda korset eller Svenska kyrkan för att be om hjälp. De kontaktar inte privatpersoner.

Vill du upplåta ett rum för människor på flykt, så kan du meddela det till Halmstad kommun. Du hittar all nödvändig information här:

Halmstad - stöd till flyktingar - stöd till Ukraina

Vill du ge ett bidrag för att ge stöd på plats i Polen och de andra angränsande länderna så gör du det bäst med ett bidrag till ACT där du anger AKUT som meddelande. Numret till ACT är  900 1223.

Känner du att du vill prata med oss så hör av dig till 035-150980.

Det finns alltid möjlighet att sitta ned och be för våra medmänniskor i Ukraina. Gud hör din bön.

Gud, det är lätt att bli arg när något blir fel och när något hotar.

Men Gud, ge oss lugn och frid så att vi kan fortsätta tro på att kärleken är störst.

För vi vet att ljus är starkare än mörker, vi vet att fred och frihet kommer att segra.

Var med oss i vår oro och stärk banden emellan oss som fortsätter tro på kärlek och ljus.

Varma hälsningar