Diakon 100% till Harplinge-Steninge pastorat

Svenska kyrkan i Harplinge-Steninge pastorat i Halmstads närhet söker en diakon, 100 %.

Då vår diakon går i pension söker vi en arbetskamrat i vårt gemensamma uppdrag; att möta människor. Vår tanke är att de två nya tjänsterna; präst och diakon, utgör ett team som tillsammans inspirerar och utvecklar övriga kamrater i vårt gemensamma diakonala uppdrag.

Vår diakon har i sitt uppdrag:
Kyrkans sociala arbete.
Nätverksbygge i samhället.

Ni har bägge gudstjänsten i centrum och Jesus i hjärtat.

Vi kan erbjuda
Ett aktivt arbetslag
Engagerade förtroendevalda
En himmelsk kustremsa och nära till allt

Svenska kyrkan i Harplinge Steninge är beläget cirka två mil norr om Halmstad på den halländska västkusten. Pastoratet innefattar samhällena Gullbrandstorp, Villshärad, Haverdal, Steninge, Skipås och Harplinge. Församlingarnas två kyrkor med tillhörande kyrkogårdar finns i Harplinge och i Steninge. Ett pastorat av levande landsbygd och skimrande kustband. På sommaren ökar befolkningen i och med turism, fritidsboende och campingplatser.

Församlingarna har 5500 kyrkotillhöriga och 25 stycken anställda. Pastoratet har genom sina vackra kyrkogårdar en grönskande profil. Vi är en hembygd med tydliga rötter och med blicken riktad framåt.

Tillgång till bil i tjänsten är väl behövt.

Kyrkoherde Peder Jarnvall 035-15 09 82, peder.jarnvall@svenskakyrkan.se
Diakon Anne Bengtsson 035-15 09 85, anne.bengtsson@svenskakyrkan.se

Sista ansökningsdag 2020-05-31

Välkommen med din ansökan innehållande meritförteckning, referenser och löneanspråk.
Epost harplinge.pastorat@svenskakyrkan.se
Postadress Harplinge-Steninge pastorat. Församlingsgården, Harplinge 461.
305 61 Harplinge