Tala bok/Tala liv

En bokcirkel med författare Therese Loreskär

Välkommen till ett nytt koncept för tidigare bokcirklar.

Vid två tillfällen träffas gruppen över en varm kopp te/kaffe med fralla och diskuterar boken som lästs. Läs boken med tre nycklar i åtanke; en känsla, en person och en händelse som berörde. Ledare för gruppen är författare Therese Loreskär.

Måndag 11/3 och måndag 6/5 kl.18.30-20.00 i Gullbrandstorps församlingsgård. Böckerna vi väljer finns utgivna både som tryckt bok och i ljudformat.

Varmt välkomen!

Anmälan till halmstad@sensus.se senast söndag 28/4. Se Sensus webb

Andra boken är ”Flätan” av Laetitia Colombani

Smita, Giulia, Sarah.
Tre kvinnor, tre liv, tre kontinenter.
Tre vägar som inte är avsedda att korsas.
Tre berättelser som är kopplade till varandra.

Indien. Smita är kastlös och drömmer om ett annat liv. Hon drömmer om att hennes dotter ska få gå i skolan och få en möjlighet att lämna fattigdomen bakom sig. Italien.
Giulia arbetar i sin fars hårateljé i Palermo. När hennes far är med om en allvarlig olycka upptäcker hon att familjeföretaget står på ruinens brant.
Kanada.
Sarah är en känd advokat. Precis när hon ska bli befordrad får hon samtidigt veta att hon är svårt sjuk.
Smita, Giulia och Sarah vägrar att acceptera sitt öde och bestämmer sig för att försöka ändra på det. En fängslande historia om tre kvinnoöden sammanflätade genom en önskan om hopp och ett bättre liv.
adlibris.com

FörstA boken är Den japansk-amerikansk författaren Julie Otsukas ”Vi kom över havet”

1919. Ett fartyg är på väg över Stilla havet. Nere i dunklet på mellandäck trängs en grupp unga japanska kvinnor på rangliga metallbritsar. Deras koffertar är packade med allt som behövs för det nya livet på andra sidan havet: sidenkimonor för bröllopsnatten, kalligrafipenslar och rispapper för breven hem, små Buddhafigurer av mässing till lycka och beskydd. I händerna håller de foton och brev från sina blivande makar, främlingarna som lovat att möta dem på kajen i San Francisco. Kvinnorna drömmer om framtiden. Men framme i det nya landet väntar män de inte känner igen från fotografierna, umbäranden de inte har kunnat föreställa sig och en kultur som de kämpar för att förstå sig på. Vi kom över havet är lika mycket ett poetiskt porträtt av ett kollektivt öde som en rörande skildring av en mängd individuella upplevelser. Ömsint och omsorgsfullt ger Julie Otsuka liv åt de japanska kvinnor som kom till Kalifornien som postorderbrudar på 1920-talet – från den mödosamma båtresan fram till den dag i december 1941 då de tillsammans med sina familjer pekas ut som förrädare. Fram träder en del av nutidshistorien som ofta har förbisetts i historieböckerna. Källa adlibris.com