Vilka är det som styr idag?

Socialdemokraterna har flest ledamöter i Härnösands stifts fullmäktige, men de har inte egen majoritet. Även i kyrkomötet är socialdemokraterna den största nomineringsgruppen. Lokalt i pastoratet eller församlingen ser det olika ut.

Så här ser mandatfördelningen ut i stiftsfullmäktige i dag, 2018-2021:

• Socialdemokraterna 27 mandat,

• Centerpartiet 12 mandat,

• Politiskt obundna i Svenska kyrkan (POSK) 7 mandat,

• Sverigedemokraterna 3 mandat,

• Borgerligt Alternativ 2 mandat,

• Frimodig kyrka 2 mandat,

• Kristdemokrater i Svenska kyrkan 2 mandat,

• Miljöpartister i Svenska kyrkan 2 mandat,

• Fria liberaler i Svenska kyrkan 1 mandat,

• Vänstern i Svenska kyrka 1 mandat.

Ledamöter
Botanisera bland rapporterna i verktyget som nås via länkarna nedan, och du hittar vilka ledamöter som utsågs i kyrkovalet 2017. Du hittar rapporterna längst ner på sidorna, välj Fler rapporter. Förändringar kan ha skett under mandatperioden.

Här kan du se vilka ledamöterna är i stiftsfullmäktige i dag (2018-2021).

Här kan du se vilka nomineringsgrupper och ledamöter som sitter i kyrkofullmäktige i församlingar och pastorat idag (2018-2021).

Här kan du se vilka som representerar Härnösands stift i kyrkomötet i dag (2018-2021).

BILDTEXT: Stiftsstyrelsen utses av stiftsfullmäktige och är dess verkställande organ. På bilden ovan syns ledamöterna i stiftsstyrelsen i Härnösands stift, 2018-2021. Främre rad fr. v; Marianne Eriksson (C), Ingrid Flodin (C), biskop Eva Nordung Byström, Birgitta Sedin (KR). Bakre rad fr. v: Mikael Sjölund (S), Gudrun Olsson (S), Leif Grip (POSK) avgick januari-21, Christer Gelfgren (C), Christina Andersson (S), Leif Nilsson (S), Kenneth Norberg (S). Biskopen är självskriven ordförande i stiftsstyrelsen. Foto: Maria Eddebo Persson