Härnösands stift

Svenska kyrkans arbete mot sexuella övergrepp

Den spontana kampanjen #metoo har gett kvinnors utsatthet en plats i ljuset. Kvinnor från olika branscher går samman och berättar om sexuella trakasserier och övergrepp. Inte heller kyrkliga miljöer går fri från detta. I Svenska kyrkan finns sedan lång tid tillbaka två kontaktpersoner i varje stift med uppgift att vara ett stöd för den som blivit kränkt av en anställd, förtroendevald eller ideell medarbetare inom Svenska kyrkan. Kontaktpersonerna är till för att lyssna, ge stöd till egna beslut och förmedla kontakter till myndigheter och organisationer.

Här kan du läsa mer om kontaktpersonerna i Härnösands stift och även ta del av Svenska kyrkans riktlinjer för bemötande och förebyggande av sexuella övergrepp.