Foto: Sempre media

Själevad, Mo och Björna visar upp sin verksamhet på film

Med en film som berättar om livet i församlingarna hoppas Själevad, Mo och Björna pastorat att fler ska förstå vad Svenska kyrkan gör.

– Allt fler lämnar Svenska kyrkan och vi måste få stopp på det. Med den här filmen storsatsar vi för att vända en negativ trend. Vi har förstått att många människor inte vet vad Svenska kyrkan gör. Vi vill med filmen visa på Svenska kyrkans breda verksamhet, säger kyrkoherde Peter Persman i ett pressmeddelande.

I den 42 minuter långa filmen beskrivs de olika verksamheterna i församlingarna. Medverkar gör personer i blandade åldrar och med olika relation till kyrkan, det är både personal och församlingsbor. De berättar om sina erfarenheter och tankar om församlingslivet.

Filmen premiärvisades fredagen den 18 november och enligt pastoratets facebooksida var förväntningarna stora innan premiärvisningen och att döma av de spontana applåderna, glada tillropen och skratten så var filmen mycket uppskattad.

Arbetet med filmen startade för drygt ett år sedan och den har producerats av det Östersundsbaserade produktionsbolaget Sempre Media.

Se hela filmen här!