Härnösands stift Besöksadress: Universitetsbacken 1, 87131 Härnösand Postadress: Box 94, 87122 Härnösand Telefon:+46(611)25400 E-post till Härnösands stift

Retreater 2019

Här listar vi retreater som anordnas av församlingar i Härnösands stift.

Februari

kl. 10.00-20.30
Tema: Delande

Tid för stillhet, vila, eftertanke och reflektion. Under dagen ingår meditation, möjlighet att i tystnad läsa, måla, skriva, sova, promenera, ja helt enkelt att bara vara. Du ges också möjlighet till enskilt samtal.
Dagen avslutas med mässa i Arnäs kyrka.
Anmälan senast 8 februari

Vi håller till i Arnäs församlingshem och i dess omgivning.
Kostnad: 150 kronor per dag inkl. fika, lunch och middag, kontant eller swish.

Information och anmälan:
Kristina Widmark Häggström
kristina.widmark.haggstrom@svenskakyrkan.se
Tfn. 070-644 29 90
www.svenskakyrkan.se/arnas

Mars

kl. 10.00-20.30
Tema: Andlighet

Dagen avslutas med mässa i Arnäs kyrka.
Anmälan senast 17 april.

Vi håller till i Arnäs församlingshem och i dess omgivning.
Kostnad: 150 kronor per dag inkl. fika, lunch och middag, kontant eller swish.

Information och anmälan:
Kristina Widmark Häggström
kristina.widmark.haggstrom@svenskakyrkan.se
Tfn. 070-644 29 90
www.svenskakyrkan.se/arnas

24 maj kl 17:00 – Söndag 26 maj ca kl 15:30

Plats: Ottsjö fjällhotell i Undersåker. Helgretreat i ignatiansk anda  med betoning på enskild vägledning. Retreaten är en tyst retreat, där vi endast vid ett par tillfällen samlas till gemensam bön och gudstjänst, och där varje deltagare har en personlig vägledare, som en träffar till samtal en gång per dag.
Vägledare: Inger Silfverdal, Jesper Watanen, Mia Jaederfeldt
Kostnad 2300:- för helpension, inkl lakan. Info om sätt att betala får du i samband med anmälan.
Anmälan: Senast 25 april. Begränsat antal platser. Ange eventuella önskemål om specialkost.
För anmälan och frågor: mia.jaederfeldt@svenskakyrkan.se tel 063-195062
Ett samarbete mellan Brunflo pastorat och Östersunds församling

15 juni kl 9-18
Dansretreat i Marielundskyrkan

En dag i rörelse, dans och bön där vi låter oss beröras till kropp, själ och ande.
Vi kommer under dagen att fördjupa oss i ”Din ljusa skugga” – en mässa i Heliga danser-tradition. Denna mässa skrevs ursprungligen till Världens fest i Karlstad 2014.
Under retreaten varvas danspass med möjlighet att vila, ta en promenad, måla, läsa och vistas i vår meditativa trädgård.
Dagen avslutas med att vi dansar mässan och firar nattvard tillsammans.
Du behöver inga förkunskaper i dans för att delta. Medtag mjuka kläder och ev. sköna skor att dansa i.
Ingrid Grahn, dansledare och Maria Rystedt, präst
Anmälan senast 13 juni till ingrid.grahn@svenskakyrkan.se, eller på telefon: 063-19 50 64, 070 - 270 02 23
Kostnad 100 kr inklusive veg. lunch och fika. Betalas på plats.
Vänligen meddela ev. allergier

Augusti

10 oktober, kl.17.00 - 13 oktober, kl.13.30
Under denna personligt vägledda retreat drar du dig tillbaka från din vardagsmiljö till dagar i tystnad. Retreaten har inte något speciellt tema. Att få landa i sig själv med utrymme för det som oroar och gläder och bli medveten om sin längtan och sina behov är fullt tillräckligt.

Plats: Österåsens hälsohem, Sollefteå

Medverkande: Förutom vägledarna medverkar Karin Gebart Hedman, Storuman, med avspänning, sång och det praktiska med mera för att ge retreatdeltagarna god omsorg.

Kostnad: 3 300 kronor vilket inkluderar helpension med boende i enkelrum.

Läs mer om retreaten och anmäl dig här