Härnösands stift Besöksadress: Universitetsbacken 1, 87131 Härnösand Postadress: Box 94, 87122 Härnösand Telefon: +46(611)25400 E-post till Härnösands stift Webbplats

Härnösands stift

Härnösands stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 98 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet landskapen Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Svenska kyrkan har tretton stift.

Just nu pågår en kulturhistorik inventering av alla kyrkorglar i Härnösands stift. Följ med organisten Håkan Dahlén när han gör ett inventeringsbesök i Tuna kyrka.

En orgelinventerares vardag

Gud, du känner mig rakt igenom. För dig behöver jag ingenting förklara.

Månadens bön maj 2016

Gud, du känner mig rakt igenom. För dig behöver jag ingenting förklara.

Svenska kyrkan lanserade den 25 april en ny webbplats med nytt utseende och nya moderna funktioner.

Välkommen till Härnösands stifts nya webbplats

Pilgrimsaktiviteter per kommun och församling.

Pilgrimsaktiviteter 2016

Pilgrimsaktiviteter per kommun och församling.

I Härnösands stift finns 98 församlingar. Här hittar du en lista med länkar till deras webbplatser. Med mobilappen Kyrkguiden hittar du såväl församlingarnas gudstjänster som vägbeskrivningen dit.

Församlingar i Härnösands stift