Härnösands stift

Härnösands stift Besöksadress: Universitetsbacken 1, 87131 Härnösand Postadress: Box 94, 87122 Härnösand Telefon: +46(611)25400 E-post till Härnösands stift Webbplats

Härnösands stift

Härnösands stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 98 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet landskapen Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Svenska kyrkan har tretton stift.

Vill du få tid att landa i dig själv och ge utrymme för det som oroar och gläder? Önskar du bli medveten om din längtan och dina behov? Retreat kan vara något för dig. Följ med till Österåsen!

Retreat på Österåsen

Just nu söker vi två stiftsadjunkter samt en byggnadsingenjör till stiftskansliet i Härnösand

Lediga tjänster vid stiftskansliet

Som kyrka och medkristna ser vi med sorg och förtvivlan på hur kristna förföljs för sin tro. Här berättar vi om vad vi gör för dem.

Förföljda kristna och utsatta troende

BISKOPENS BLOGG l Kärlek och godhet kan aldrig tvinga, den måste ge frihet. Detta är den svaga punkten i alla relationer, så också i vår relation till Gud, skriver biskop Eva Nordung Byström.

Hur kan det finnas en god Gud?

Det är genom de lokala församlingarna du möter kyrkans verksamhet. Stiftets verksamhet handlar i sin tur om att ge stöd till församlingarna så de kan utföra sitt uppdrag på bästa sätt. Stiftet har också ett ansvar att se till att församlingarna följer kyrkans regler, kyrkoordningen.

Verksamhet i stift och församling

Gud,
ge mig styrka att börja om på nytt,
att se varje ny dag som en möjlighet.

Månadens bön augusti 2016

Gud, ge mig styrka att börja om på nytt, att se varje ny dag som en möjlighet.

Medias granskning en väckarklocka

Aftonbladet och Sveriges Radio har granskat Svenska kyrkans resor. Granskningen visar att tveksamheter kring utlandsresor förkommit på flera håll i landet. – Det är bra att kyrkan granskas, det är medias uppgift och det är nyttigt för oss, säger Eva Nordung Byström, biskop i Härnösands stift.

I Härnösands stift finns 98 församlingar. Här hittar du en lista med länkar till deras webbplatser. Med mobilappen Kyrkguiden hittar du såväl församlingarnas gudstjänster som vägbeskrivningen dit.

Församlingar i Härnösands stift