Härnösands stift

Härnösands stift Besöksadress: Universitetsbacken 1, 87131 Härnösand Postadress: Box 94, 87122 Härnösand Telefon: +46(611)25400 E-post till Härnösands stift Webbplats

Härnösands stift

Härnösands stift har till uppgift att genom främjande och tillsyn stödja stiftets 98 församlingar i deras uppdrag. Geografiskt omfattar stiftet landskapen Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Svenska kyrkan har tretton stift.

Läs biskop Eva Nordung Byströms sommarbetraktelse om det hemliga kärlekslivet som vi alla är en del av.

Ditt och gräsets hemliga kärleksliv

Just nu söker vi två stiftsadjunkter samt en byggnadsingenjör till stiftskansliet i Härnösand

Lediga tjänster vid stiftskansliet

BISKOPENS BLOGG l Kärlek och godhet kan aldrig tvinga, den måste ge frihet. Detta är den svaga punkten i alla relationer, så också i vår relation till Gud, skriver biskop Eva Nordung Byström.

Hur kan det finnas en god Gud?

Hitta kartor, föreningar, vandringar och mer information om pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring

Hitta kartor, föreningar, vandringar och mer information om pilgrimsvandring

Här hittar du kyrkor som är vägkyrkor respektive sevärdhetskyrkor sommaren 2016, i Västernorrland och Jämtlands län.

Sommarkyrkor 2016

Medias granskning en väckarklocka

Aftonbladet och Sveriges Radio har granskat Svenska kyrkans resor. Granskningen visar att tveksamheter kring utlandsresor förkommit på flera håll i landet. – Det är bra att kyrkan granskas, det är medias uppgift och det är nyttigt för oss, säger Eva Nordung Byström, biskop i Härnösands stift.

I Härnösands stift finns 98 församlingar. Här hittar du en lista med länkar till deras webbplatser. Med mobilappen Kyrkguiden hittar du såväl församlingarnas gudstjänster som vägbeskrivningen dit.

Församlingar i Härnösands stift