Sjung i kör

Att sjunga innebär att ta hand om både kropp och själ! Domkyrkoförsamlingen erbjuder körer för de flesta åldrar.

Det behövs förstärkning i flera av körerna! Välkommen att höra av dig om du eller ditt barn vill börja sjunga!

Vissa körer kräver körerfarenhet och vissa förkunskaper - andra inte. Gemensamt för körerna är att vi inte bara sjunger utan får kännedom om hur vår kropp fungerar, röstvård, rytmer, klanger och noter. Vi övar oss att framträda. Att sjunga i kör innebär också en stor social gemenskap där alla verkligen är beroende av varandra på ett positivt och utvecklande sätt.

Ett stort och brett spektrum av musikaliska stilar erbjuds dig också. Vi sjunger allt från enkla visor och psalmer via gospel, jazz och latinamerikansk musik och naturligtvis de stora oratorierna av mästarna Bach, Mozart, Händel mfl. Att sjunga i kör innebär också ett visst åtagande. Vi övar en gång i veckan samt sjunger upp 1-2 ggr i månaden i domkyrkan. Ibland gästar vi en annan kyrka eller sjunger i ett helt annat sammanhang liksom att vi kan fara på körlägor och resor både inom och utom landet.