Stämningsfullt adventsfirande i domkyrkan

Det var många som kom till Härnösands domkyrka under första advent. Under högmässan var det nära 200 personer som firade högmässa och många njöt även av efterföljande sopplunch i församlingsgården. På kvällen infann sig adventsstämningen genom att sjunga in advent tillsammans med Domkyrkokören, Magdalenakören, församlingens barnkörer och musiker i en näst intill fullsatt domkyrka.

Under musikgudstjänsten kunde församlingen sjunga med i församlingssånger/psalmer varvat med med körmusik framförda av körerna samt bibelläsning och dikter.

Medverkande under musikgudstjänsten i domkyrkan söndag 3 december kl 18.00:

Körer: Domkyrkokören, Magdalenakören, Lärkorna, Ceciliorna och Domherrarna

Musiker: domkyrkoorganist Lars G Fredriksson, organist Per Brudsten och kantor Elisabeth H Palm.

Domkyrkokaplan Cristina Grönroos