Kyrkvärdar och katedralvärdar sökes!

Var med i teamet i domkyrkan. Vi söker dig som vill vara kyrkvärd eller katedralvärd i Härnösands domkyrka.

Kyrkvärd

Att vara kyrkvärd är ett hedersuppdrag. Uppgiften att vara kyrkvärd innebär ett särskilt ansvar i gudstjänsten. Kyrkvärdskapet är en del av det liturgiska ämbetet. Kyrkvärden är värd i ”Guds tjänst” och har som sin främsta uppgift att skapa delaktighet och hemkänsla för gudstjänstdeltagarna. Alla som kommer till kyrkan ska känna att de har ett utrymme där, att de är inkluderade och att de tillsammans med dem som tjänstgör blir en del av ett sammanhang.

Kyrkvärden är aktiv i de moment som ingår i gudstjänsten, såväl i förberedelserna som i genomförandet.

Katedralvärd

Att kliva innanför portarna till ett kyrkorum är i sig en upplevelse, som kan bli ett minne för livet. Det ger en helt ny dimension att få möta en människa med kärlek till kyrkan, och följa med på en resa genom historien. Att vara katedralvärd innebär att du guidar i domkyrkan. Du får chansen att möta nyfikna och intresserade besökare och ge dem en extra dimension av sitt kyrkobesök.

Mer information:

Kontakta domkyrkokaplan Cristina Grönroos så berättar hon mer om vad det innebär att vara kyrkvärd eller katedralvärd.
E-post: Cristina Grönroos