Kyrkoval 2017

17 september är det kyrkoval. För att kunna rösta i kyrkovalet ska du vara medlem i Svenska kyrkan och fylla 16 år senast på valdagen. Gör din röst hörd!

De röstberättigade får sitt röstkort omkring den 30 augusti 2017. På röstkortet finns uppgifter om vilken vallokal du ska rösta i och vilka val du har rätt att rösta till. På röstkortet finns också information om vilken röstningslokal du kan förtidsrösta i, som ligger inom ditt valområde.

Cirka 5,5 miljoner av Svenska kyrkans medlemmar är röstberättigade. I kyrkovalet 2013 röstade 700 000 medlemmar.

För att kunna rösta i Kyrkovalet ska du vara medlem i Svenska kyrkan och fylla 16 år senast på valdagen.

Det kommer att komma ut en kyrkovalstidning till alla hushåll i Härnösands kommun där nomineringsgrupperna och tider/platser för röstning finns presenterade.

Nomineringsgrupper i Härnösands pastorat:
Centerpartiet i Svenska kyrkan
Häggdånger församlingskyrka i Härnösands pastorat