Konfirmation

Vi välkomnar till konfirmation 2016-2017. Alla ungdomar som börjar år 8 till hösten eller som är född 2002 bjuds in till konfirmation.

Vad är konfirmation?
Konfirmandåret i Svenska kyrkan är både en yttre och inre resa.
Konfirmationen handlar om kristen tro, om livet och olika frågor vi bär på. Det handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Konfirmationstiden är en resa vi gör tillsammans, ledare och konfirmander. En resa om betyder ”mer än du tror!”.

Konfirmandgrupper
Det finns två olika konfirmandgrupper att välja på: ett alternativ som främst är på hemmaplan och ett alternativ som avslutas med en resa till Gotland. Ledare för grupperna är präster, diakoner, pedagoger, musiker och unga ledare. Under konfirmandtiden önskar vi att konfirmanderna ska få uppleva gemenskap och vara med i ett sammanhang som inte kräver prestation och jämförelser.

Gudstjänst
Under året som konfirmand deltar man i olika gudstjänster. Man får en möjlighet att komma i kontakt med kyrkans tro och liv och få en egen erfarenhet av kristen tro.

Läger
Alla konfirmander erbjuds att åka på läger. Det är olika läger beroende på vilket alternativ som väljs.

Inte döpt?
För den som inte är döpt är detta ett bra tillfälle att ta reda på mer om dopet och om tron. Dop och konfirmation hör ihop. Därför kommer den som inte är döpt få möjlighet att döpas under konfirmandåret.

Konfirmandgrupper 2016-2017

1. Mer än du tror - Gotland

Med ”vägen” som tema tar vi oss ut på en resa på både kända och okända stigar, där slutmålet är Gotland. Kanske detta är ditt livs upplevelse - följ med! Gruppen träffas ungefär en tisdagkväll per månad i domkyrkans ungdomslokaler.
Upptakt: 10 september i församlingsgården, Franzéngatan 18.
Gemensam gudstjänst: 11 september. Samling i domkyrkan kl 10.00.
1:a träffen: 20 september kl. 17.00-20.00, föräldramöte kl. 20.00-21.00.
Läger: 7-9 oktober i närområdet.
Gotlandsläger: 26 juni - 1 juli 2017
Konfirmationsredovisning: 8 juli 2017
Konfirmationsgudtjänst: 9 juli 2017 kl 11.00 i domkyrkan.
Mer information: Katarina Larsdotter 0611-245 14
E-post: Katarina Larsdotter

2. Mer än du tror - Gotland teckenspråk

Gemensam grupp med ” 1. Mer än du tror - Gotland”, se info ovan.
Mer information: Johan Selin Obs! endast sms 073-508 40 71
E-post: johan.selin@svenskakyrkan.se

3. Mer än du tror - Lördagsgruppen

Är du lite nyfiken på det där med Gud? Vill du vara med och prata om livet och döden, kärlek och svek, tro och vetenskap? I lördagsgruppen får du möjlighet att testa dina frågor och funderingar på både jämnåriga och äldre.
Vi kommer att träffas ungefär en lördag i månaden. På söndagen följs vi åt i gudstjänst i någon av våra kyrkor.
Upptakt: 10 september i församlingsgården, Franzéngatan 18.
Gemensam gudstjänst: 11 september. Samling i domkyrkan kl 10.00.
1:a träffen: 17 september kl 10.00-15.00, föräldramöte 15.00-16.00. Säbrå församlingsgård.
Höstläger: 7-9 oktober på Hemsön.
Vårläger: 21-23 april 2017. Plats är inte bestämd ännu.
Konfirmationsgudtjänst: 14 maj 2017 i Säbrå kyrka
Mer information: Knapp Anna Eriksson 0611-55 94 05
Epost: Knapp Anna Eriksson

4. Mer än du tror - För dig med särskilda behov

”Att utforska stora och små frågor om tro”
En grupp för dig som kanske behöver vara i en mindre grupp och en grupp där det finns mer tid för dina behov.
Mer information: Katarina Larsdotter 0611-245 14
E-post: Katarina Larsdotter