Härnösands domkyrkoförsamling

Prata med oss

Kontakt

Härnösands domkyrkoförsamling Besöksadress: Franzéngatan 18, 87131 Härnösand Postadress: FRANZÉNGATAN 18, 87131 HÄRNÖSAND Telefon: +46(611)24500 E-post till Härnösands domkyrkoförsamling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Internationellt arbete

Svenska kyrkan vill arbeta för en rättvis värld utan fattigdom, hunger och förtryck och i samverkan med andra kyrkor världen runt sprida budskapet om Jesus Kristus. I församlingen finns en Internationell grupp som på olika sätt arbetar med fokus på dessa frågor.

Vill du vara med och göra skillnad?
Gå med i "Internationella gruppen" som arbetar på hemmaplan med olika internationella projekt t.e.x:  

Stöd varje flickas rätt till sin egen kropp
Könsstympning är nog det mest brutala sättet att minska kvinnors rätt till sitt eget liv. Tanzanias kristna råd har fått med sig lokala ledare i kampen mot stympningen.  

Läs mer >>

Ko-kalvprojektet
Projektet har en enkel idé med ett fantastiskt resultat. Efter ansökan kan en behövande familj eller grupp människor få en dräktig kviga av projektet. De får också utbildning av olika slag. Mjölken ger dem helt nya möjligheter och hjälper dem att förändra sina liv.

Läs mer >>

Plats finns både för den som vill göra en liten eller tidsbegränsad insats och för den som vill lägga ner mycket tid. En viktig uppgift är insamlingsarbetet för att en rättvisare värld skall bli möjlig.

Internationella gruppen
Vi träffas varannan måndag kl 11.00 i församlingsgården.