Instrumentarium

Härnösands Domkyrka har 3 orglar: läktarorgeln (IV/57st), kororgeln (II/25st) och kistorgeln (I/2st) samt en konsertflygel.

LÄKTARORGELN

Läktarorgeln som är byggd av Bruno Christensen invigdes år 1975.  Fasaden med ljudande pipor härstammar från den gamla kyrkans orgel, byggd av J N Cahman år 1731.

KORORGELN

Kororgeln (Johanneskapellet) är byggd av Fratelli Ruffatti, Padova, Italien och invigdes år 2012.

Sedvanliga oktav och unisonkoppel. Kontrollpanel med många funktioner, bla kodskyddade mappar för förvaring av oändligt många registreringar och individuellt inställda Reg.crescendon. Möjlighet till direkt inspelning och återgivning utan att organisten sitter vid orgeln. Automatisk transponering.

KISTORGELN

Kistorgeln (Mariakapellet) är byggd av Robert Gustavssons orgelbyggeri, Härnösand. Disposition: Flöjt 8´, Flöjt 4´. Svälluckor. Transponerar ½ nedåt.

FLYGELN

Domkyrkans flygel är  tillverkad av Steinway & Son, model D, konsertflygel år 1922.

För fördjupad information, tag del av de skrifter om orglarna som finns i Domkyrkans info-rum.