Gudstjänster

Firandet av gudstjänst är kyrkans djupaste uttryck för en levande gemenskap mellan Gud och människa. Allt församlingsarbete har gudstjänsten som utgångspunkt och mål. Till gudstjänsten får vi komma som vi är, med allt vårt eget, för att söka vår identitet och växa som enskilda individer och kristen församling.

Mässa i domkyrkan
Söndag kl 11.00 Högmässa
(gudstjänstinformation söndagar kl 10.55)
Onsdag kl 8.00 Mässa
Torsdag kl 18.00 Mässa

Präster och diakoner
Domprost Kent Nordin, 0611-245 11
Komminister Johanna Janzon Wikström, 0611-245 13
Komminister Katarina Larsdotter, 0611-245 14
Domkyrkokaplan Cristina Grönroos, 0611-245 15
Komminister teckenspråksarbete Johan Selin, 0611-123 00 (texttelefon), 073-508 40 71 (SMS)
Diakon Christina Persson, 0611-245 22,
Diakon Åsa Sjöberg, 0611-236 50, 0611-245 41

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Tionde söndagen efter trefaldighet

Nådens gåvor

Liturgisk färg

Grön

Altardekoration

På altaret ställer vi blommor i blandade färger och vi tänder två ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Josua kapitel 24, vers 16 - 18

Folket svarade: ”Aldrig någonsin skall vi överge Herren och tjäna andra gudar. Herren är vår Gud. Det var han som förde oss och våra fäder ut ur Egypten, ut ur slavlägret, han som inför våra ögon gjorde dessa stora tecken. Han skyddade oss under hela vår vandring och bland alla de folk genom vilkas land vi drog fram. Herren jagade undan alla folken för oss, även amoreerna som bodde i landet. Också vi vill tjäna Herren. Han är vår Gud.”

Första korinthierbrevet kapitel 12, vers 4 - 11

Nådegåvorna är olika, men Anden densamma. Tjänsterna är olika, men Herren densamme. Verksamheterna är olika, men Gud är densamme, han som verkar i allt och överallt. Hos var och en framträder Anden så att den blir till nytta. Den ene får genom Anden gåvan att meddela vishet, den andre kan med samma Andes hjälp meddela kunskap. En får tron genom Anden, en annan genom samma Ande gåvan att bota, en annan får kraft att göra under. En får förmågan att tala profetiskt, en annan att skilja mellan olika andar. En kan tala olika slags tungotal, en annan kan tolka tungotal. Allt detta åstadkommer en och samma Ande genom att fördela sina gåvor på var och en så som den själv vill.

Evangeliet enligt Lukas kapitel 9, vers 46 - 48

De började undra vem som var den störste av dem. Jesus, som visste vad de tänkte i sina hjärtan, tog ett barn och ställde det bredvid sig och sade till dem: ”Den som tar emot detta barn i mitt namn, han tar emot mig, och den som tar emot mig, han tar emot honom som har sänt mig. Ty den som är minst av er alla, han är stor.”

Psaltaren

Psaltaren kapitel 28, vers 6 - 9

Lovad vare Herren, ty han har hört min bön. Herren är min styrka, min sköld, på honom förtröstar jag. Jag fick hjälp och mitt hjärta jublar, hela min varelse tackar honom. Herren är sitt folks styrka, sin smordes tillflykt och räddning. Rädda ditt folk och välsigna din egendom. Var deras herde, bär dem för evigt.