Begravning

Den kristna riten för att säga farväl och tacka för en människa är en gudstjänst. I begravningsgudstjänsten överlämnar vi den döde till Gud.

Som medlem i Svenska kyrkan erbjuds kostnadsfritt en begravningsgudstjänst enligt Svenska kyrkans ordning. Svenska kyrkan skall anordna och hålla allmänna begravningsplatser för alla medborgare, som huvudman för begravningsverksamheten i Sverige.

Härnösands domkyrkoförsamling har två begravningsplatser; Gamla kyrkogården samt Nya kyrkogården. Vår församling erbjuder hjälp och stöd till sörjande, både genom enskilda samtal men också genom sorgegrupper.

Kyrkogårdsförvaltning