Vi söker kyrkomusiker till vårt arbetslag

Härnösands pastorat ligger vid porten till världsarvet Höga Kusten. Nu söker vi tre kyrkomusiker till vårt arbetslag. Förutom fina jobbmöjligheter hittar du storslagna naturupplevelser här.

Organist 100 %
Kantor 100 %
Kantor/kyrkomusiker 80 %

Totalt är vi 53 medarbetare och du kommer att ingå i ett arbetslag som består av tio präster, fyra diakoner, fem pedagoger och sju musiker. Domkyrkoorganisten är arbetsledare för musikerna.

Härnösands pastorat omfattar hela Härnösands kommun och består av sju församlingar. Vi håller gudstjänster varje vecka, musikarrangemang, körer, gemenskapsträffar, mötesplatser, grupper av barn och unga, meditation och mycket mer. Som medarbetare blir du en del av ett aktivt församlingsliv med stort engagemang. Förutom de särskilda ansvarsområden som ligger i de olika tjänsterna har vissa tjänster en geografisk inriktning, men samtliga anställda kan tjänstgöra i hela pastoratet.

I Härnösand har du möjlighet att hitta ditt sätt att leva och bo. Här finns stadskärnan med många caféer och restauranger, lugna stadsnära bostadsområden och en levande landsbygd. Avstånden är aldrig långa och närheten gör livet enkelt. Härnösand är också känt för sitt mycket rika musik- och kulturliv, där vi i Svenska kyrkan är en stor aktör.

Vi vill ta vara på dina erfarenheter och intressen som musiker och har gärna dialog med dig om möjliga utvecklingsområden. Du måste kunna arbeta självständigt men också i samarbete med musikerarbetslaget i olika musikprojekt.

Organist 100 % (ref nr P 2019-0129)

Vi söker dig som har organistexamen och som

• gärna spelar på gudstjänster och vill bidra med din musikaliska kompetens till dop-, vigsel- och begravningsgudstjänster
  • är en engagerad körledare som gärna arbetar med körsångare, i små och stora sammanhang och i samverkan med övriga musiker i pastoratet
  • vill ansvara för musiklivet i Häggdånger församling

Kantor 100 % (ref nr P 2019-0130)

Vi söker dig som har kantorsexamen och som

• är en engagerad körledare som gärna arbetar med körsångare
  • gärna spelar på gudstjänster och dop-, vigsel- och begravningsgudstjänster
  • vill ansvara för musiklivet i Högsjö och Hemsö församlingar

Kantor/kyrkomusiker 80 % (ref nr P 2019-0131)

Vi söker dig som har kantorsexamen eller en högre musikerutbildning som t ex musiklärare med erfarenhet av körledning och väl förtrogen med att spela klaviaturinstrument och som

• är en engagerad körledare som gärna arbetar med körsångare
  • gärna spelar på gudstjänster och dop-, vigsel- och begravningsgudstjänster
  • vill vara musikansvarig kantor i Stigsjö och Viksjö församlingar

Anställningsvillkor

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar dess grundläggande värderingar. Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.

Tjänsterna är tillsvidareanställningar, provanställning kan förekomma.

Tillträde efter överenskommelse. Arbetsställe är Säbrå, Byåker 240, 87193 Härnösand.

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skickas till oss löpande på adress: Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 871 31 Härnösand eller harnosand.pastorat@svenskakyrkan.se

Ange ref.nr för tjänsten du söker. Välkommen med din ansökan!

För mer information, kontakta

Kent Nordin, domprost tel. 0611-288 01