Härnösands pastorat

Härnösands pastorat Besöks- och postadress: Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 87131 Härnösand Telefon: +46(611)28800

Vi söker en församlingsvärd/-värdinna 100 %

Tjänsten är inriktad mot Domkyrkoförsamlingens församlingsgård som används för egen verksamhet och en hel del uthyrning för kurser och konferenser med beställda serveringstjänster, fika och mat. I pastoratet finns ytterligare en värdinna och ni kommer att samarbeta inom verksamheten.

Härnösands pastorat bildades 1 januari 2018 och består av 7 församlingar. Totalt är vi 53 årsanställda, till det kommer säsongsanställda och feriearbetare.

Som församlingsvärd/-värdinna är du församlingens värd i församlingshemmet och vårt ansikte utåt. Din uppgift är att ta emot gästerna och skapa en inbjudande atmosfär där alla känner sig välkomna. Under året kommer köket att renoveras och uppgraderas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ansvarar för kök, inköp, iordningsställande och servering vid församlingsträffar, kyrkkaffe, minnesstunder efter begravningar, kurser och konferenser samt faktureringsunderlag till externa beställare

• Bakning och matlagning, catering av mat förekommer
  • Tillsyn av lokaler och lokalvård
  • Rekrytering och ledning av ideella medarbetare

Din profil

Som person är du engagerad, flexibel, lyhörd, ansvarstagande och serviceinriktad. Du är en lagspelare samtidigt som du trivs med självständigt arbete och att ta egna initiativ. Du har en vilja att utveckla måltiderna och matlagningen för de grupper du ansvarar för och möter i ditt arbete.

Din förmåga att möta människor och skapa en välkomnande miljö är viktigt för oss.

Du har gymnasieutbildning inom restaurang och storhushåll, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt datakunskaper. Erfarenhet av bakning och matlagning i restaurang, café och/eller storkök är meriterande. Du har dokumenterade kunskaper inom livsmedelshygien. Vi ser gärna också att du har kunskap om och erfarenhet av tillagning av specialkost, vegetarisk kost m.m.

Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.

Arbetstiden är förlagd till vardagar, kvällar och helger.

Du ingår i ett servicearbetslag bestående av två värdinnor och 3 kyrkvaktmästare.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess grundläggande värderingar.

Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma.

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skall vara oss tillhanda
senast 2018-02-25
till Härnösands pastorat, Franzéngatan 18,