Vi söker en komminister 100 %

Ansökan senast 12 augusti

Komminister (100%)

Vill du vara med och bygga församling? Vill du satsa på dina styrkor och ditt intresse i prästjobbet?

Vi söker en kommunikativ präst, som är både trygg och flexibel. Du är väl förankrad i din egen tro, bjuder gärna in till samtal och är genuint intresserad av mötet med människor.

Om tjänsten

Tjänsten innebär att på domprostens delegation vara församlingsansvarig för Högsjö och Hemsö, två av pastoratets sju församlingar. I församlingsansvaret ingår att vara prästerlig ledamot i församlingsråden och att i samverkan med övriga medarbetare ansvara för utvecklingen av församlingsverksamheten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

·  Ansvar för verksamheten inom Högsjö och Hemsö församlingar

· Gudstjänster, i första hand i Högsjö och Hemsö

· Kyrkliga handlingar, i första hand i pastoratets sex ytterförsamlingar

· Utvecklingsområden i dialog med dig och församlingarnas behov
Vi vill ta vara på dina erfarenheter och intressen och ser flera möjliga områden för dig att utveckla inom pastoratet, t ex arbetet med undervisning och lärande bland vuxna, arbetet med barn, ungdomar och konfirmander, skolkontakter som t ex Bibeläventyret, teckenspråkig verksamhet, själavård eller arbetet bland äldre.

Behörighet att vara präst i Svenska kyrkan är ett krav för tjänsten.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Tjänsten är placerad i Säbrå, Byåker 240.

Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.

Utdrag ur belastningsregistret kommer att efterfrågas av den som erbjuds tjänsten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma.

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skall vara oss tillhanda senast 2024-08-12 till Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 871 31 Härnösand eller harnosand.pastorat.rekrytering@svenskakyrkan.se. Ange ref: P 2024-68