Kantor i Stigsjö och Viksjö, 80 %

Vi söker en engagerad, flexibel och ansvarstagande kantor som ska ansvara för den kyrkomusikaliska verksamheten i Stigsjö och Viksjö.

Härnösands pastorat bildades 1 januari 2018 och består av 7 församlingar. Totalt är vi 53 årsanställda, till det kommer säsongsanställda och feriearbetare. Arbetslaget inom den grundläggande uppgiften består av 10 präster, 4 diakoner, 5 pedagoger och 7 musiker. Förutom de särskilda ansvarsområden som ligger i de olika tjänsterna har vissa tjänster en geografisk inriktning, men samtliga anställda kan tjänstgöra i hela pastoratet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Ansvar för den kyrkomusikaliska verksamheten i Stigsjö och Viksjö.
  • Körledare för Stigsjökören och Viksjökören (damkör)
  • Gudstjänster och kyrkliga handlingar

Din profil:

Som person är du engagerad, flexibel och ansvarstagande. Du är en lagspelare samtidigt som du trivs med självständigt arbete och att ta egna initiativ.

Övrigt:

Behörighet att vara kantor i Svenska kyrkan är ett krav.

Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma.

Tillträde efter överenskommelse, gärna så snart som möjligt.

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skall vara oss tillhanda senast 2019-03-31 till Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 871 31 Härnösand eller harnosand.pastorat@svenskakyrkan.se

För mer information kontakta:

Kent Nordin, domprost, tel. 0611-288 01, kent.nordin@svenskakyrkan.se

Johan Holgersson, arbetsledande komminister, 0611-288 03, johan.holgersson@svenskakyrkan.se

Lars G Fredriksson, domkyrkoorganist, tel 0611-288 40, lars.fredriksson@svenskakyrkan.se

Charlotte Westin, personalsekreterare, tel. 0611-288 52, charlotte.westin@svenskakyrkan.se