Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Inspirationsveckans första dag innehöll korsmässomarknad, lördagsmusik och psalm-allsång

Vilken härlig start på inspirationsveckan 2018. Efter nattens hårda regn sprack det upp och blev solsken precis i lagom tid tills det var dags för invigning av korsmässomarknaden med domprost Kent och Härnösands spelmansgille.

Domprost Kent Nordin inviger Korsmässomarknaden Bild: Maria Prytz

På plats på Korsmässomarknaden fanns som vanligt vi i Svenska kyrkan Härnösand med fairtrade-produkter och fiskdamm för barnen. Vi är glada för alla härliga möten på marknaden, och för alla som gett en gåva till Svenska kyrkans internationella arbete.

Under dagen var det även lördagsmusik i domkyrkan med Renate Menzel, där hon bjöd på en samling "Inspirerande klangfärger" som ljöd vackert från orgelläktaren.

Vid 14-tiden var det dags för psalm-allsång med Jan och Åsa Sjöberg. Som diakon Åsa sa: Ingen psalm-allsång utan Härlig är jorden. Det blev en fin stund med stark sång och fin gemenskap där vi delade våra favoritpsalmer med varandra. 

Inspirationsveckan är en årligt återkommande vecka i Härnösands pastorat där vi förutom våra ordinarie verksamheter bjuder på föreläsningar, familjekvällar, sångstunder, konserter m.m. I år är temat: Allas lika värde. 

Programmet för inspirationsveckan hittar du här >>

Text och bild: Maria Prytz

Psalm-allsång i domkyrkan med Åsa och Jan Sjöberg Bild: Maria Prytz