Härnösands pastorat

Härnösands pastorat Besöksadress: Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 87131 Härnösand Telefon: +46(611)28800

Carols i Härnösands domkyrka

Julens budskap framfördes på trettondedagskvällen i ord och ton av körer, musiker och medarbetare i nya Härnösands pastorat.

Under musikgudstjänsten varvades läsningar med kör- och församlingssånger. Under kvällen lyssnade vi bland annat på "Och det hände vid den tiden", "Se en ros från Davids stam", "Bland alla träd i skogen", "Ej upplysta gårdar" och kanske kvällens höjdpunkt "Dagen är kommen". Kvällen avslutades med Even tea i församlingsgården.

Domkyrkokören, Säbrå kyrkokör, Häggdångers kyrkokör. Högsjö kyrkokör.

Domprost Kent Nordin, liturg, domkyrkoorganist Lars G Fredriksson, organist Per Brudsten, kantor Elisabeth Helgesson Palm, kantor Marco Fonseca, kantor
Maria Robertson, lektor Bengt Larsson, textintroduktör.

Textläsare: Birgitta Sjöstedt, kyrkvärd. Bo Ljung, assistent. Knapp Anna Eriksson, präst. Ingrid Flodin, kyrkorådets ordförande. Helena Norberg, församlingspedagog. Åsa Sjöberg, diakon. Marco Fonseca, kantor. Marie Myrenberg, kyrkvaktmästare. Anne-Marie Thornell, kyrkvärd.