Arbetsledande präst 100%

Vi söker en komminister som på domprostens delegation  ansvarar för pastoratets arbete inom den grundläggande  uppgiften - gudstjänst, undervisning, diakoni och mission.

Om tjänsten
Du kommer att arbeta nära domprosten och ingår i pastoratets ledningsgrupp tillsammans med kyrkogårds- och fastighetschef och arbetsledande ekonom.

I tjänsten ingår arbetsledning, ansvar för planering och uppföljning av budget, verksamhetsledning och arbetsmiljödelegation, samt sedvanliga prästerliga uppgifter.

De närmaste åren ligger mycket fokus på undervisning och lärande och du har möjlighet att arbeta med undervisning och andlig fördjupning i din tjänst. Andlig vägledning i Ignatiansk tradition är något vi vill utveckla.

Vi vill att du

• Har ett flertal år av erfarenhet som präst i församlingsarbete och finner glädje i att predika, inspirera och möta människor
  • Har dokumenterad erfarenhet av arbetsledning och genomgått en chefs- och ledarskapsutbildning
  • Har god kommunikationsförmåga: att vara närvarande, lyssnande och tydlig
  • Har förmåga att leda, motivera och hantera konflikter
  • Har god administrativ förmåga och intresse för struktur och ekonomi

• Behörighet att vara präst i Svenska kyrkan är ett krav för tjänsten.
  • Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och ökad mångfald.
  • Tjänsten är placerad på Franzéngatan 18, men arbete förekommer i hela pastoratet.
  • Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.
  • Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma.
  • Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skall vara oss tillhanda senast 2021-12-12 till: Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 871 31 Härnösand
eller via mejl: harnosand.pastorat.rekrytering@svenskakyrkan.se