Musik i våra kyrkor

Kyrkomusiken är en stor del i kyrkans liv. Musik och sång är också viktiga inslag i ett levande gudstjänstliv. I våra kyrkor firar vi musikgudstjänster och bjuder på konserter- och musikevenemang.

Domkyrkan

Lördagsmusik kl 11.30
Orgelmusik och kaffeservering.
28/9 M Fonseca
28/9 Marco Fonseca
5/10 Per Brudsten
12/10 Lars G Fredriksson
19/10 Per Brudsten
26/10 Lars G Fredriksson
9/11 Per Brudsten
16/11 Lars G Fredriksson
23/11 Marco Fonseca
30/11 Lars G Fredriksson
7/12 Per Brudsten
14/12 Per Brudsten
21/12 Lars G Fredriksson

SÖNDAGSMUSIK
Söndag 29/9 kl 18.00 BACH OCH BRAHMS
Patrik Eriksson, viola och Lars G Fredriksson, piano spelar sonater av två musikgiganter.

Söndag 13/10 kl 18.00 REJOICE IN THE LAMB
Sir Benjamin Brittens spännande lovsångsmusik präglar denna musikaliska aftongudstjänst. Anglikansk Evensong med Domkyrkokören. Gunilla Hermansson, sopran, David Saulesco, tenor. Per Brudsten, orgel. Lars G Fredriksson. Kent Nordin, liturg.

Söndag 10/11 kl 18.00 FRANSK ORGEL I FOKUS
Lars G Fredriksson spelar Widors 5:e orgelsymfoni och andra galliska tonskapelser.

Söndag 1/12 kl 18.00 GÖREN PORTARNA HÖGA
Årets adventskonsert där Domkyrkokören med solister och orkester förbereder julens ankomst i musik av bland andra Bach, Vogler och en viss
Telemann.

Torsdag 12/12 kl 18.30 Luciahögtid
Medverkande: Barnkörerna Lärkorna, Domherrarna, Soul children, körledare Per Brudsten och Sanna Norberg. Estetiska programmet, Härnösands
gymnasium, körledare Margareta Björklin och Tove Jonsson Hokstad.

Fribiljetter max 2/person finns att hämta fr om 2 dec kl 7.00 på församlingsexp.

Söndag 15/12 kl 18.00 MESSIAS del I
Händels odödliga mästerverk som klär profeten Jesajas ord i musikantiskt fröjdefulla körer och arior. Domkyrkokören. Kammarorkester. Tove Hokstad- Jonsson, sopran. Astrid Robillard, mezzosopran. Per Lindström, tenor. Anders Falbe, Bas. Lars G Fredriksson, dirigent.
Obs! Entré 150 kr. Köp din biljett på www.biljettbolaget.se, på församlingsexp. eller i domkyrkan 30 min innan konsert.

Fredag 20/12 kl 19.00 Julkonsert Gospel & rock n roll Christmas
Hosanna gospel. Soul children. Kompbandet JEJZ. Klas Norberg, solist. En julkonsert som utlovar mängder med energi, glädje och julstämning!
Obs! Entré 100 kr. Biljetter kan köpas på www.biljettbolaget.se

Julafton 24/12 kl 11.00 Julspelsmusikal ”drömmen om jul”
Medverkande: Barnkörerna Lärkorna, Domherrarna, Soul children, körledare Per Brudsten och Sanna Norberg. Johanna J Wikström. Kompband.

Måndag 6/1 kl 15.00 Carols vid Betlehem
Den traditionella julgudstjänsten som levandegör julens fulla budskap. Samverkan av körsångare, musiker, textläsare från Härnösands pastorat.

Häggdånger

6/10 kl 15.00 Gudstjänst med höstcafé, församlingshemmet.
Ulf Andersson. Marco Fonseca. Cecilia Mauritz-Nelson, flöjt, sång. Nomineringsmöte val till församlingsråd.

Säbrå

Kyrkan är öppen: vardagar: kl 8.00-15.00.

Säbrå
26/10 kl 18.00 Musik i höstkväll, kyrkan.
Olle Parkmna, flöjt. Marco Fonseca, orgel och piano.

Per  Brudsten

Per Brudsten