Kommunikatör 100 %

Vi söker efter en erfaren och driven kommunikatör till ett varierat jobb som innefattar både strategiskt och praktiskt arbete med både extern och intern kommunikation.

Härnösands pastorat består av 7 församlingar, Domkyrko, Hemsö, Häggdånger, Högsjö, Stigsjö, Säbrå och Viksjö församlingar och det geografiska området motsvarar Härnösands kommun. En av våra kommunikatörer går nu efter 14 år vidare till annan tjänst.

Kommunikationen präglas av Svenska kyrkans nationella kommunikationsplattform. Svenska kyrkan är en rikstäckande folkkyrka med ett gemensamt uppdrag som - trots lokala skillnader - ska gå att känna igen överallt.

Kommunikationen syftar till att ge människor kännedom om Svenska kyrkans uppdrag, organisation och verksamhet, att sprida information om verksamhet, gudstjänster, konserter m.m. Kommunikationen ska väcka intresse kring tro och livsfrågor. Genom kommunikation får vi synlighet och samverkan i det offentliga rummet tillsammans med andra aktörer i Härnösand.

Dina arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår planering, genomförande, samordning och uppföljning av pastoratets kommunikationsaktiviteter. Arbetet sker i samarbete med pastoratets medarbetare. Rollen som kommunikatör innebär också att kunna ge kvalificerat stöd inom ramen för arbetsuppgifterna. Vidare ingår att skriva och publicera texter, fotografera, filma, producera trycksaker samt att redigera bilder och filmer. I arbetsuppgifterna ingår utveckling och förvaltning av pastoratets digitala medier, så som webbplats, intranät och sociala medier vad gäller redaktionellt innehåll, informationsstruktur och funktionalitet. Vi planerar nu för att under 2019 förstärka den interna kommunikationen genom att arbeta med nyhetsbrev. I rollen ingår även att planera och genomföra aktiviteter och events i samarbete med andra aktörer i kommunen.

Kravprofil
Vi söker dig med:

•  akademisk examen inom kommunikation/media
  • erfarenhet av kvalificerat arbete med kommunikation
  • mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • goda kunskaper i digitala medier och hur de används som kommunikationsverktyg
  • goda kunskaper i att använda webbpubliceringsverktyg
  • god kunskap och erfarenhet av att jobba med InDesign men gärna även Photoshop och filmredigeringsprogram

Du ska ha förmåga att

• på ett kvalificerat sätt och utifrån pastoratets grundläggande uppgift arbeta med kommunikationsplanering, målgruppsanpassning och korrekt, effektiv budskapshantering
  • strukturera, utveckla och kvalitetssäkra innehåll för extern webbplats och intranät
  • producera texter och trycksaker med erfarenheter som skribent eller journalistiska texter
  • vara lösningsinriktad och kunna arbeta både självständigt och i grupp
  • växla mellan olika arbetsuppgifter och svårighetsgrad
  • kunna arbeta under viss tidspress

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess grundläggande värderingar.

Körkort B och tillgång till egen bil är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kan förekomma.

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skall vara oss tillhanda senast 2018-11-18 på adress: Härnösands pastorat, Franzéngatan 18, 871 31 Härnösand eller harnosand.pastorat@svenskakyrkan.se

För mer information kan du kontakta Kent Nordin, domprost tel. 0611-288 01, Charlotte Westin, personalsekreterare tel. 0611-288 52